KEY BISCAYNE, FL - MARCH 23: Petra Martic of Croatia returns a ball hit by Julie Coin of France during day one of the Sony Ericsson Open during day one of the Sony Ericsson Open at Crandon Park Tennis Center on March 23, 2010 in Key Biscayne, Florida. Al Bello/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP
WTA CINCINNATI

Martić prošla u 2. kolo

Naša je tenisačica slavila nakon dva sata i osam minuta igre sa 3-6, 7-6(5), 6-0 u prvom dvoboju u karijeri protiv 25-godišnje Ruskinje, trenutno 43. igračice WTA-ove ljestvice
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 16. kolovoz 2011. 11:32

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo velikog WTA turnira koji se održava u Cincinnatiju. Nakon što je prošla kvalifikacije 72. igračica svijeta je u 1. kolu glavnog turnira izbacila Ruskinju Jelenu Vesninu.

Naša je tenisačica slavila nakon dva sata i osam minuta igre sa 3-6, 7-6(5), 6-0 u prvom dvoboju u karijeri protiv 25-godišnje Ruskinje, trenutno 43. igračice WTA-ove ljestvice. Martić je bila u prilično teškoj poziciji, ali se uspjela izvući i na kraju doći do pobjede kojom je potvrdila dobru formu na sjevernoameričkom betonu. Prošli je tjedan, podsjetimo, također prošla kvalifikacije i prvo kolo na velikom WTA turniru u Torontu.

Vesnina je već u prvom gemu napravila break, a još jednom je oduzela servis našoj tenisačici u devetom gemu čime je i osvojila prvi set. I u drugom je nastavila u istom ritmu, brzo je povela s 3-0 uz jedan obrat, ali tada je krenuo povratak 20-godišnje Dućanke.

Vratila je break u petom gemu i odvela set do tie-breaka u kojem se pokazala uspješnijom. Vesnina se od toga više nije oporavila i hrvatska je tenisačica s tri obrata u odlučujućem setu došla do vrijedne pobjede.

Neće po dobrom Andy Roddick pamtiti povratak na teniske terene. Amerikanac je u 1. kolu ATP turnira iz Masters 1000 serije poražen od Nijemca Philippa Kohlschreibera, a pritom je i potpuno izgubio živce.

Dvostruki pobjednik ovoga turnira (2003. i 2006.) posljednji je put igrao početkom srpnja u Davis Cupu, a zadnjih se tjedana mučio s ozljedom trbušnog zida. Nadao se da će u Cincinnatiju krenuti u novi uzlet, ali umjesto toga je doživio teško prizemljenje. Osvojio je prvi set u tie-breaku, imao je i prednost breaka u drugom setu, ali uspio je sve prosuti.

Nakon gubitka drugog seta razbio je reket zbog čega je zaradio opomenu da bi u drugom gemu odlučujućeg seta, nakon što mu je dosuđen prijestup kod servisa, napucao lopticu u publiku. Kažnjen je gubitkom poena što je Kohlschreiberu donijelo break i otvorilo mu put do konačne pobjede 6-7(5), 7-5, 6-1. Roddick je nakon meča bjesnio, a začuđeni Nijemac je napustio teren odmahujući glavom.

Amerikanac, danas 15. igrač svijeta, uvjeren je da nije trebao biti kažnjen oduzimanjem poena.

- Jasno je da se to dogodilo u sekundi. Čim sam napucao lopticu, želio sam je natrag. Bila je to sučeva procjena. Prilično sam siguran da sam vidio osmogodišnju djevojčicu kako je uhvatila lopticu, a sudac je rekao da sam je napucao najjače što sam mogao. Čovječe... Znam koji je posao suca, ali dogodi se da neki put napucaš lopticu i netko ode kući sa suvenirom i to je sve. A meč je uništen zbog kazne - jadao se Roddick nakon dvoboja.

ATP Cincinnati, 1. kolo:

Kohlschreiber - Roddick (11) -7(5), 7-5, 6-1

Gasquet (12) – Dolgopolov 6-1, 7-6(4)

Verdasco – Bellucci 6-3, 7-6(4)

Nalbandian – Nishikori 6-4, 6-4

Monaco – Haas 6-7(5), 6-4, 6-3

Fognini – Troicki (14) 6-4, 6-1

WTA Cincinnati, 1. kolo:

Martić - Vesnina 3-6, 7-6(5), 6-0

Linker
05. listopad 2024 14:30