OSVOJIO BARCELONU

Marin Draganja i Finac Kontinen najbolji po broju osvojenih turnira u ovoj godini

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. travanj 2015. 18:49

Zagreb, Marseille, Barcelona - kolekcija trofeja u “berbi 2015.” Marina Draganje i Henrija Kontinena od jučer je bogatija za njihov prvi naslov iz kategorije ATP 500. U Barceloni su sa 6-3, 6-7(6), 11-9 u finalu svladali Jamieja Murrayja i Johna Peersa.

U borbi koja je trajala 94 minute, Draganja i Kontinen bili su na dva poena od poraza, ali zaostatak od 6-8 u produženom tie-breaku uspjeli su preokrenuti za novu veliku pobjedu.

Još je donedavno Hrvatska bila bez pravog specijalista za parove, a danas u toj konkurenciji ima šestog igrača svijeta Ivana Dodiga te ove godine nezaustavljivog Draganju. Splićanin nakon jučerašnjeg trijumfa drži čelo ljestvice po broju osvojenih turnira u sezoni (3), zajedno sa svojim finskim partnerom te braćom Bryan koji su uzeli Delray Beach, Miami i Monte Carlo.

U finalu su Draganja i Kontinen bolje otvorili meč. Rani break u prvom setu osigurao im je vodstvo koje njihovi suparnici nisu uspjeli uhvatiti.

Drugi je set bio izjednačen sve do tie-breaka, iako su Murray i Peers pri vodstvu 5-4 imali tri set-lopte protiv servisa. Kontinen ih je sve spasio, posljednju asom (ukupno osam u meču). U odlučujućoj igri stariji brat Andyja Murrayja i njegova australska polovica prvi stižu do mini breaka te koriste ukupno petu set loptu.

U “match tie-breaku” Murray i Peers opet su se prvi odlijepili te držali distancu do 8-6. Draganja i Kontinen ostali su fokusirani i okrenuli na 8-9. Drama je potrajala do druge meč lopte, koju pretvaraju u pobjedu vrijednu 500 bodova i novčani bonus od 71.000 eura za svakoga.

Draganji je ovo četvrta titula karijere (lani je s Mergeom osvojio Hamburg), a za hrvatski tenis već peta ove sezone na ATP razini, broje li se i singl i parovi.

Linker
24. rujan 2024 01:23