AFP
USPJEŠAN POVRATAK

Marin Čilić svladao Mayera i stigao do prve pobjede nakon gotovo pola godine

Otvorio je meč neobranjivim servisima, završio na sličan način. Drugi povratak Marina Čilića na Tour napokon nam je ponudio razlog za optimizam
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. travanj 2015. 21:36

Otvorio je meč neobranjivim servisima, završio na sličan način. Drugi povratak Marina Čilića na Tour napokon nam je ponudio razlog za optimizam. U prvom kolu Monte Carla, Marin je bio slobodan, a za plasman u treće nadigrao je Floriana Mayera sa 6-3, 3-6, 6-3 te stigao do prve pobjede nakon, vjerovali ili ne, gotovo pola godine.

Još važniji od samog rezultata je dojam koji je osvajač US Opena ostavio na zemlji središnjeg terena. Agresivan i rastrčan, Čilić je demonstrirao da u njemu gori želja za vrhunskim tenisom. Ako smo i bili skeptici oko toga kako će se ponašati rame, jučer su brige barem malo raspršene.

Iako Mayer nije najrelevantniji test forme, budući da je pauzirao 13 mjeseci i došao u Monako sa zaštićenim renkingom, najviše veseli spoznaja da je Čilićev servis bio jako oružje. Pogodio je osam aseva, skupio još hrpu winnera i vadio se iz tijesnih situacija na prepoznatljiv način.

Međugorac je autoritativno otvorio dvoboj, osvojivši prva tri gema. Mayer je brzo namjestio udarce i vratio na 3-3. Imao je i break loptu za potpuni preokret, no najbolji hrvatski tenisač nije se dao.

U sljedećem gemu Čilić nakon serije izjednačenja ponovno radi break, što se za 31-godišnjeg Nijemca pokazalo nenadoknadivim.

Drugi set prelomljen je nakon jedinog Čilićevog „blackouta“ u cijelom meču. U šestom gemu razmahao se s nekoliko promašaja, što je Mayer kaznio breakom i odmah zacementirao munjevitim servis-gemom za 5-2.

Problemi su zaboravljeni početkom trećeg seta. Pri vodstvu 2-1 Čilić je prošetao suparnika, dropshotom izborio break loptu i potom je kapitalizirao za prednost koju više nije izgubio. Za prvu pobjedu nakon finala Moskve i listopada prošle godine.

Čilić u osmini finala čeka pobjednika meča između Jo-Wilfrieda Tsonge i Davida Goffina, koji se igra u srijedu.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 2. kolo

Čilić(8) - Mayer 6-3 3-6 6-3

Linker
24. rujan 2024 01:18