Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
NASTAVAK DOBRE FORME

Marin Čilić svladao Argentinca Horacija Zeballosa i izborio 2. kolo Monte Carla!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2013. 22:49

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je 2. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000 , koji se ovoga tjedna igra na zemljanim terenima Monte Carla.

Čilić je kao 9. nositelj u 1. kolu bio bolji od Argentinca Horacija Zeballosa sa 6-2, 6-7(6), 6-2. Bio je to drugi ogled ove dvojice tenisača na ATP Touru i druga pobjeda Međugorca. No, za razliku od Münchena 2011. godine kada je Čilić riješio meč u dva seta, ovoga puta si je zakomplicirao situaciju i dopustio Argentincu da ga "gnjavi" dodatnih 30-ak minuta.

Naime, naš tenisač je osvojio prvi set rezultatom 6-2, uz čak tri breaka, a potom imao prednost breaka u tri navarata u drugoj dionici, te dva puta servirao za meč. No, Zeballos je svaki put vraćao svoj izgubljeni servis, a potom u tie-breaku iskoristio drugu set-loptu za odlazak u treći set.

Čilić u odlučujućem setu bez ikakvih problema vraća razinu tenisa iz prve dionice, te s dva breaka, uz jednu spašenu break-loptu, uzima set identičnim rezultatom kao i prvi, te odlazi u 2. kolo gdje čeka pobjednika dvoboja Poljaka Jerzyja Janowicza i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Podsjetimo, ranije je hrvatski tenis ostao bez Ivana Dodiga, od kojeg je u 1. kolu bolji bio Francuz Benoit Paire.

ATP Monte Carlo, 1. kolo:

Čilić (9) - Zeballos 6-2, 6-7(6), 6-2

Linker
23. rujan 2024 18:22