Neja Markičević / Cropix
ATP MARSEILLE

Marin Čilić odigrao daleko najbolji meč godine - Berdych mu ništa nije mogao...

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 18. veljača 2011. 16:56

Vjerojatno i najbolji meč ove godine odigrao je Marin Čilić u četvrtfinalu ATP turnira u Marseileu. Hrvatski je tenisač za samo sat i 22 minute pobijedio sedmog igrača svijeta Tomaša Berdycha sa 6-3, 6-4.

Međugorac je tako u trećem međusobnom dvoboju protiv Čeha došao i do prve pobjede, a najjači mu je adut na tom putu bez dvojbe bio sjajan servis. Naime, nakon uspješno je ubačenog prvog servisa Čilić osvojio čak 24 od 28 mogućih poena, odnosno 88 posto. To je i razlog što je Berdych u cijelom meču dobio samo jednu priliku za break, u devetom gemu drugog seta, ali nije je uspio iskoristiti.

Čilić je, pak, suparnikov servis oduzimao u petom i devetom gemu prvog seta, dok je u drugome do jedine prilike za obrat došao u desetom gemu. Bila je to ujedno i meč-lopta koju je naš tenisač nakon duge izmjene uspješno realizirao.

U polufinalu ga čeka Rus Mihaila Južnij. Od Južnija je Čilić izgubio sva četiri dosadašnja ogleda.

Spomenimo još da se ATP turnir iz serije 250 u Marseilleu igra na tvrdoj podlozi u dvorani, uz nagradni fond od 576.000 eura.

ATP Marseille, četvrfinale:

Čilić – Berdych (2) 6-3, 6-4

Čilić: Ovo danas je bilo stvarno jako dobro

Hrvatski tenisač Marin Čilić uspio je na ATP turniru u Marseilleu (dvorana, tvrda podloga) izboriti prvi polufinale u 2011. godini i učinio je to na impresivan način...

Za samo osamdeset minuta igre hrvatski je tenisač pobijedio sedmog igrača na svijetu i drugog nositelja marsejskog turnira, Čeha Tomaša Berdycha, sa 6-3, 6-4, pritom dominiravši od samog početka. Servirao je sjajno (Berdych je imao samo jednu break-loptu u meču), ali se isto tako pokazao dominantnim u većini izmjena, pritiskavši Berdycha u velikom dijelu meča.

- Ovo danas je stvarno bilo jako, jako dobro. Zadovoljan sam baš svime što sam odigrao i što sam pokazao - rekao je 22-godišnji Čilić, te dodao:

- Želio sam biti što više naprijed i natjerati ga na igru. Uspio sam u svemu, kao što sam mu učinio veliki broj njegovih servis-gemova problematičnima. Bio sam potpuno fokusiran od prvog do zadnjeg poena i što je najbitinije, nisam pao u niti jednom momentu. Taj visoki ritam sam držao kroz cijeli meč.

Čilić će u polufinalnom meču igrati protiv boljeg iz četvrtfinalnog dvoboja Rusa Mihaila Južnija.

Linker
22. rujan 2024 22:36