Neja Markičević/Cropix
ATP UMAG

Marcan izbacio Bolellija u kvalifikacijama, ostali hrvatski tenisači doživjeli poraze

Marcan je u meču stvorio čak 16 break-prilika, a iskoristio ih tek četiri, isto kao i Bolelli iz devet break-prilika. Ipak, na kraju je pokazao više koncentracije
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 24. srpanj 2011. 18:58

Dino Marcan jedini je od četvorice hrvatskih tenisača ostvario pobjedu u nedjeljnom programu 2. kola kvalifikacija za ATP turnir u Umagu (zemljana podloga).

U iscrpljujućem meču dugom dva sata i 47 minuta igre Marcan (499. igrač svijeta) je savladao prvog nositelja kvalifikacija, Talijana Simonea Bollelija (119. igrač svijeta) sa 4-6, 6-3, 7-6(1).

Marcan je u meču stvorio čak 16 break-prilika, a iskoristio ih tek četiri, isto kao i Bolelli iz devet break-prilika. Ipak, na kraju je pokazao više koncentracije u tie-breaku odlučujućeg seta u kojem je izgubio tek jedan poen, te će u 3. kolu kvalifikacija protiv još jednog Talijana Gianluce Nasa (251. na ATP ljestvici) tražiti plasman u glavni turnir.

Podsjećamo, hrvatski tenisači koji se nalaze u glavnom ždrijebu turnira u Umagu su Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Mate Delić i Antonio Veić.

Nedjelja nije bila sretna za hrvatske tenisače na ATP turniru u Umagu (zemljana podloga). Naime, od četvorice koliko ih je ostalo u kvalifikacijama trojica su doživjela poraz i time izgubili nadu da će ugledati glavni turnir.

Najbliže je pobjedi bio Toni Androić, no on je nakon dva i pol sata drame izgubio od srpskog tenisača Dušana Lajovića, inače šestog nositelja kvalifikacija. Lajović je pobijedio 6-3, 6-7(3), 7-5.

Treći nositelj, Španjolac Ruben Ramirez Hidalgo, koji je na ovogodišnjem Roland Garrosu pobijedio Marina Čilića, nije imao problema s Marinom Franjičevićem, te je slavio 6-2, 6-4. Najdalje je od pobjede ostao Borut Puc koji je Talijanu Thomasu Fabbianu uhvatio tek četiri gema (6-4, 6-0).

Kao posljednja hrvatska nada je ostao Dino Marcan koji u nastavku nedjeljnog programa igra protiv prvog nositelja kvalifikacija, Talijana Simonea Bolellija.

Od hrvatskih tenisača izravno su u glavnom turniru Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Mate Delić i Antonio Veić.

ATP Umag, kvalifikacije, 2. kolo:

Marcan – Bolelli (1) 4-6, 6-3, 7-6(1)

Lajović (6) - Androić 6-3, 6-7(3), 7-5

Ramirez Hidalgo (3) - Franjičević 6-2, 6-4

Fabbiano (8) - Puc 6-4, 6-0

Linker
05. listopad 2024 14:18