AFP
US OPEN

Lučić-Baroni deklasirala drugu igračicu svijeta i izborila 1/8 finala US Opena

Piše: HinaObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 23:00

Prvi put u karijeri, s 32 godine Mirjana Lučić-Baroni dokazuje da nikada nije kasno za neke stvari. Na primjer, za plasman u osminu finala US Opena. Nekada u statusu tenisačice koja će pokoriti svijet, a danas veteranka na zalazu koje šest godina nije bilo na WTA Touru, takva je Lučić-Baroni nadigrala i eliminirala drugu tenisačicu svijeta i finalisticu Roland Garrosa Simonu Halep rezultatom 7:6 (6), 6:2.

Nekadašnje „čudo iz Makarske“ svladala je Rumunjku u dva seta i to nakon što je u prvom setu nadoknadila 2:5 uz dupli break i spasila tri set-lopte. Halep se od toga nije oporavila, pogotovo nakon što je Lučić-Baroni dobila dramatičan tie-break. Drugi set brzo se pretvorio u formalnost, Halep nije imala rješenja za razarajuće udarce koji su dolazili s druge strane. Lučić-Baroni je prije petnaest godina bila polufinalistica Wimbledona, ovo joj je drugi najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Sara Errani će biti suparnica naše tenisačice u osmini finala, sićušna Talijanka je u čudnom meču izbacila Venus Williams. Prvi set za Talijanku 6:0, isti rezultat bio je u drugom setu za Amerikanku i dvostruku pobjednicu (2000, 2001) koja je imala 5:3 u trećem, ali nije uspjela. Errani je slavila u tie-breaku i spriječila susret dvije igračice koje su na ovom turniru debitirale 1997. godine.

Čilić prošao Marčenka, u trećem kolu na Kevina Andersona

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo US Opena, on je u susretu 2. kola svladao Ukrajinca Ilju Marčenka sa 7-6 (2), 6-2, 6-4 nakon dva sata i 46 minuta igre.

Čilić je do druge pobjede u isto toliko međusobnih susreta protiv Marčenka, a prvu je također ostvario na US Openu prije četiri godine, stigao bez izgubljenog gema na svom servisu usprkos ne pretjerano dobroj statistici. Naime, Čilić je ubacio tek 52 posto prvih servisa, a uz 10 aseva odservirao je i 10 dvostrukih servis pogrešaka. Ipak, uspio je spasiti svih pet "break-lopti".

Čilić je, pak, Marčenku tri puta oduzimao servis, dva puta u drugom, te jednom u trećem setu.

U 3. kolu Čilić će igrati protiv neugodnog Južnoafrikanca Kevina Andersona

Linker
23. rujan 2024 17:28