AFP
STUTTGART

Kineskinja Na Li u drugom kolu ipak prejaka za Lučić-Baroni

Nekadašnja pobjednica Roland Garrosa i ovogodišnja finalistica Australian Opena slavila je sa 6-1, 6-2 nakon jednog sata i 14 minuta igre
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2013. 01:55

Previsokom se preprekom pokazala peta tenisačica svijeta Na Li za našu Mirjanu Lučić-Baroni u 2. kolu WTA turnira u Stuttgartu…

Nekadašnja pobjednica Roland Garrosa i ovogodišnja finalistica Australian Opena slavila je sa 6-1, 6-2 nakon jednog sata i 14 minuta igre. Loše je Lučić-Baroni otvorila dvoboj, dopustivši suparnici da s tri ekspresna breaka povede s 5-0. Naša tenisačica je nakon toga uspjela oduzeti jedan servis Kineskinji, ali bio je to samo kratkotrajni bljesak. Već u sljedećem gemu je ponovno ispustila svoj servis, a time i set.

Malo je čvršće 103. igračica svijeta krenula u drugi set, ali u četvrtom je gemu Na Li napravila novi break. Lučić-Baroni joj je uzvratila u idućem gemu, ali odmah potom je još jednom izgubila servis i priča je krenula prema kraju. Kod 5-2 je Na Li napravila i sedmi break u dvoboju i iskoristila prvu meč-loptu za plasman u četvrtfinale.

Lučić-Baroni je zaključila meč s 27 neforsiranih pogrešaka (Na Li 19) i 12 izravnih poena, osam manje od suparnice.

Spomenimo još da je ovo bio prvi međusobni ogled ovih tenisačica, te da se turnir u Stuttgartu igra na zemljanoj podlozi, uz nagradni fond od 795.000 dolara. Lučić-Baroni je, podsjećamo, prošla kvalifikacije i u 1. kolu pobijedila Ruskinju Jelenu Vesninu.

WTA Stuttgart, 2. kolo:

Na Li (2) - Lučić-Baroni 6-1, 6-2

Linker
23. rujan 2024 06:31