BITKA S KLADIONICAMA

Kavčič demantira da su mu iz ATP oduzeli laptop: 'Upravo sam pogledao seriju na njemu'

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 08. veljača 2013. 10:39

Riječi Antonija Veića, velikog emotivca i dečka koji se neće ustručavati nazvati stvari pravim, pa ako treba i majmunskim imenom, odjeknule su sportskim eterom.

“Nigdje se ljudi ne klade i navijaju protiv domaćih igrača“, zavapio je tenisač s Lošinja nakon poraza u 1. kolu Zagreb Indoorsa. Veićeve riječi potvrdio je i Ivan Dodig. Njemu kladitelji nisu smetali, ali ih je čuo kako navijaju za Beckera jer su očito uplatili i protiv drugog hrvatskog tenisača.

Veićev pucanj u prazno

Zagreb Indoors je tako ponovno, ni kriv, ni dužan, spomenut u nezahvalnom kontekstu kladionica. Ovoga puta razlog nisu sumnjive uplate, već dvije budale koje savršeno personificiraju sav jad i nemoć tenisa, ali i sporta općenito, u borbi protiv, nakon dopinga, najveće pošasti modernog sporta. Nogomet, košarka, rukomet, hokej, tenis... sve se više spominju u kontekstu “jedinice”, “dvojke” i “više golova, koševa ili gemova”.

Za to vrijeme mediji nude savjete za “sigurne oklade”, a znalci se više ne rađaju na stadionima i dvoranama, već pred listama ponuda na uplatnim mjestima. Tim sportskim maherima obvezna literatura nisu Sportske novosti, nego kladioničarski tjednik.

I dok kraljevi tipovanja nesmetano rade što god požele, a ovakvo, podcjenjivačko i za sport degradirajuće navijanje na hrvatskom jeziku za Nizozemca Haasea, koji sigurno nije razumio ni jedan njihov “ajde, razbij ga”, nikoga od teniskih institucija ne smeta, Veićev vapaj ostaje pucanj u prazno. Njegove riječi ne zanimaju ATP , krovnu mušku tenisku organizaciju, koja se i dalje bavi lovom na vještice, odnosno istragama koje u pravilu ne donesu rezultat.

Blaž je nevin

Najbolji primjer je i slučaj na ovogodišnjem Indoorsu koji će, uvjerava nas naš sugovornik, sigurno završiti u slijepoj ulici. Naime, djelatnik ATP-a oduzeo je osobno računalo slovenskom tenisaču Blažu Kavčiču uz mogućnost otvaranja istrage za sudjelovanje u sumnjivim aktivnostima vezanim uz klađenje.

- Režite mi ruku ako je Blaž bilo što napravio. To mi je gotovo jednako smiješno kao i ona navodna lista sumnjivih tenisača na kojoj se našao Marin Čilić. ATP pretjeruje, reagira na bilo kakvu prijavu, a očite slučajeve namještanja mečeva ne kažnjava - kaže nam jedan od sudionika Zagreb Indoorsa koji je želio ostati anoniman.

Nema interesa

I doista, dovoljno se sjetiti slučaja s Rijeka Challengera 2011., na kojem je deveteročlana igračka banda izvela jednu od najočitijih prevara ikada, a istraga i nakon gotovo dvije godine nije dala ozbiljnije rezultate. I dok Veićev glas ostaje usamljen, a ATP i ITF love “Čiliće i Kavčiče”, sramotno navijanje protiv domaćih igrača zbog nekoliko desetina ili stotina kuna zarade ostat će samo kap u moru problema koje sport nema snage, ali ni interesa rješavati.

Kavčič demantira: I dalje imam laptop koji radi odlično!

Iz tima Blaža Kavčiča stigao je demantij u vezi oduzimanja laptopa na Zagreb Indoorsu. Kavčič je objavio na Twitteru fotografiju svojega laptopa uz status:

"I dalje imam svoj laptop koji radi odlično. Upravo sam pogledao Arrow (serija, op. a.) na njemu. Novinari danas doista mogu raditi što god požele."

Linker
23. rujan 2024 00:26