MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 19: Ivo Karlovic of Croatia plays a forehand in his first round match against Ruben Bemelmans of Belgium during day one of the 2015 Australian Open at Melbourne Park on January 19, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Scott Barbour/Getty Images)
 Scott Barbour / 2015 Getty Images
ATP ACAPULCO

Karlović prošao, Dodig ispao

Piše: HinaObjavljeno: 25. veljača 2015. 11:17

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nastavlja nizati pobjede. Nakon što je prošlog tjedna osvojio turnir u Delray Beachu, Karlović je na otvaranju ATP turnira u Acapulcu pobijedio Rusa Tejmuraza Gabašvilija 6-4, 3-6, 6-2.

Za razliku od Karlovića, Ivan Dodig i Ajla Tomljanović na istom turniru nisu bili uspješni. Dodig je izgubio od Amerikanca Stevea Johnsona 4-6, 4-6, dok je Tomljanović u ženskom dijelu turnira izgubila od Slovakinje Magdalene Rybarikove 3-6, 4-6.

Karlović je u Acapulcu postavljen za šestog nositelja i u prvom kolu je odmjerio snage protiv 29-godišnjeg Gruzijca s ruskom putovnicom. Bio je to njihov drugi međusobni ogled na ATP Touru, treći ukupno i treća pobjeda 'diva sa Šalate'. Prvu je ostvario 2009. u Queensu, a slavio je i 2013. u kvalifikacijama Mastersa u Montrealu.

Idući protivnik bit će mu srpski tenisač Dušan Lajović, 78. tenisač svijeta. Do sada su igrali dva puta i oba puta je pobijedio Karlović. Prije tri godine na Challengeru u Bratislavi, te 2010. na ATP turniru u Beogradu.

Drugi hrvatski predstavnik u muškom dijelu turnira u Acapulcu Ivan Dodig ispao je već u prvom kolu od Amerikanca Stevea Johnsona 4-6, 4-6. Bio je to njihov prvi međusobni susret. Dodig u Acapulcu nastupa i u paru s Brazilcem Marcelom Melom. Postavljeni su za prve nositelje, a na otvaranju ih očekuju filipinsko - američki par Treat Huey i Scott Lipsky.

Na "Abierto Mexicano Telcel" turnir u Acapuilcu nastupaju i djevojke. Mirjana Lučić-Baroni još je jučer slavila u prvom kolu pobijedivši Španjolku Laru Arruabarrenu sa 6-3, 6-3 u susretu koji je trajao sat i 10 minuta. Noćas je nastupila i Aja Tomljanović koja je poražena od Slovakinje Magdalene Rybarikove 3-6, 4-6. Tomljanović i Rybarikova su u Acapulcu igrale i lani, a tada je slavila Ajala i to 6-1, 6-3.

Linker
22. rujan 2024 01:07