Neja Markičević/CROPIX
INDIAN WELLS

Karlović prošao dalje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2013. 01:17

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je 2. kolo kvalifikacija ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog i narednog tjedna igra na betonu američkog grada Indian Wellsa.

Karlović je u 1. kolu kvalifikacija slavio protiv 18. nositelja, Rumunja Adriana Ungura sa 7-6(6), 7-6(3). Bio je to susret u kojem break-lopte nisu bile faktor, s obzirom da je jednu jedinu u 93 minute tenisa propustio "Div sa Šalate".

Karlović je u oba tie-breaka dominirao vlastitim servisom, te je gotovo pa rutinski izborio 2. kolo kvalifikacija i dvoboj protiv domaćeg igrača Jessea Levinea.

Naš je tenisač ispalio 21 as-servis, te je osvojio 89 posto poena nakon ubačaja prvog servisa (42-47). Napravio je i šest dvostrukih pogrešaka, čak pet u prvoj dionici meča.

Nakon točno dva sata igre hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni je prošla i drugo kolo kvalifikacija, te se plasirala na jaki WTA turnir u Indian Wellsu (tvrda podloga).

Pobijedila je Lučić-Baroni, sa 6-7(2), 6-3, 6-3 prvu nositeljicu kvalifikacija, švicarsku tenisačicu Stefaniju Vögele. Bio je ovo drugi međusobni meč u karijerama ove dvije tenisačice i prva pobjeda Lučić-Baroni protiv, u ovom trenutku, 71. tenisačice na svijetu.

Možda je trebala Lučić-Baroni i lakše do pobjede jer je u izgubljenom prvom setu imala prva prednost breaka, a uostalom, u prvoj je dionici imala osam break-prilika, a suparnica samo jednu. No, epilog je bio po jedan break s obje strane, a potom je Lučić-Baroni ostala bez prave igre u tie-breaku.

No, izgubljeni prvi set nije loše utjecao na 30-godišnju Hrvaticu koja je nastavila do kraja meča dominirati protiv osam godina mlađe tenisačice. U drugom je setu Vögele ostala bez i jedne break-lopte, dok je u trećem Lučić-Baroni spasila četiri, a iskoristile obje svoje šanse za vrijednu pobjedu.

Opet je Lučić-Baroni imala dosta dvostrukih servis-pogrešaka (osam), ali je također još jednom dobro igrala nakon prvog servisa (34 osvojenih poena od 50). Ukupno je u meču osvojila 11 poena više (109-98).

Sreću da ugleda glavni turnir kod tenisačica nije imala Ajla Tomljanović, koja je zapela na posljednjoj prepreci. Ukrajinka Elina Svitolina slavila je nakon dva sata i 39 minuta igre sa 6-3, 6-7(3), 6-4.

U odlučujućem je setu Tomljanović katastrofalno realizirala poene nakon svog drugog servisa, na kojem je uhvatila svega dva od 17 poena! U drugom je setu osvojila 13 od 22 poena nakon što je promašila prvi početni udarac.

ATP i WTA Indian Wells kvalifikacije:

1. kolo, tenisači

Karlović - Ungur 7-6(6), 7-6(3)

2. kolo tenisačice

Svitolina - Tomljanović 6-3, 6-7(3), 6-4

Linker
29. rujan 2024 00:45