Šime Šokota/CROPIX
BEZ FINALA PAROVA

Karlović maršira Kolumbijom: 'Div sa Šalate' preko Mannarina do polufinala!

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 19. srpanj 2013. 23:19

Peti nositelj Adrian Mannarino, 74. tenisač svijeta u dva seta nije izgubio servis. Spasio je svih pet break-lopti. Ukupno je izgubio 21. poen na servisu, ali ništa nije pomoglo jer je na drugoj strani bio nezadrživi Ivo Karlović.

Njegov ionako briljantan servis na visokoj nadmorskoj visini je dodatna snaga. Francuz je imao jednu break-loptu, Karlović je zabio 22 asa i za sat i 40 minuta izborio polufinale u glavnom gradu Kolumbije. I Karlović je izgubio samo 20 poena na servisu, jedini problem, manji problem imao je u 10. gemu drugog seta. Morao je spašavati 0:30. I to je suvereno obavio s četiri poena zaredom.

Ovo je drugi turnir našeg tenisača nakon što se oporavio od virusnog menengitisa. U Newportu je bio četvrtfinalist, u Bogoti je korak do finala, gdje će igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona i domaćeg tenisača Santiaga Giralda.

ČETVRTFINALE: Karlović - Mannarino (5) 7:6 (5), 7:6 (2).

ATP Bogota: Karlović bez finala parova, Falla izbacio prvog nositelja

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u finale parova na ATP turniru tvrde podloge u Bogoti. No, Karlović će, podsjećamo, loviti u subotu finale pojedinačnog dijela turnira...

Igor Sijsling i Edouardo Roger-Vasselin, inače drugi nositelji turnira parova, pobijedili su Karlovića i njegovog partnera, Nijemca Franka Mosera, sa 6-1, 7-6(3).

Nakon prvog seta u kojoj je hrvatsko-njemačka kombinacija bila podređena, u drugom su Karlović i Moser igrali daleko bolje. Svaki je par napravio po jedan break, ali su u tie-breaku ipak jači bili Francuz i Nizozemac.

Podsjetimo da će Ivo Karlović u pojedinačnom dijelu turnira, u polufinalu, igrati protiv drugog nositelja Južnoafrikanca Kevina Andersona, dok u turniru više nema prvoga - Janka Tipsarevića.

Njega je pobijedio domaći adut Alejandro Falla s 3-6, 6-2, 6-3. Potpuno je istim rezultatom Kanađanin Vasek Pospisil svladao Talijana Mattea Violu i on će biti suparnik Falli na putu prema finalu.

ATP Bogota, četvrtfinale:

Falla - Tipsarević (1) 3-6, 6-2, 6-3

Pospisil - Viola 3-6, 6-3, 6-2

Karlović - Mannarino 7-6(5), 7-6(3)

Anderson (2) - Giraldo (6) 6-3, 6-3

parovi, polufinale:

Sijsling / Roger-Vasselin (2) - Karloviić / Moser 6-1, 7-6(3)

Linker
05. srpanj 2024 20:28