AP
ATP HOUSTON

Karlović bez finala

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Houstonu, na zemljanoj podlozi. Bolji od njega u polufinalu bio je 93. tenisač svijeta, Amerikanac Ryan Sweeting sa 7-6(3), 6-3...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 09. travanj 2011. 23:19

Sweeting je tako uzvratio Karloviću za poraz koji je od njega pretrpio ranije ove godine, na turniru u San Joseu. Uz dobru igru 23-godišnjeg Amerikanca, meč je bio obilježen i Karlovićevim evidentnim zdravstvenim poteškoćama, iako još nije poznato točno koje prirode, zbog kojih nije bio u stanju pružiti svoj maksimum.

Hrvatski 32-godišnji tenisač je nakon prvog seta zatražio medicinski time-out, a liječnicima je rekao ''kao se od jutra nije osjećao dobro''. U pojedinim trenucima meča, poglavito u drugom setu, teško je i hodao po igralištu, izgledao je kao da će predati dvoboj, ali je ipak ostao do kraja na igralištu.

Može se pretpostaviti da je Karlović jednostavno platio danak iscrpljenosti. Budući da na rang-ljestvici zauzima tek 174. mjesto, morao je igrati kvalifikacije u Houstonu, a u petak je u četvrtfinalu pobijedio Amerikanca Johna Isnera u tri tie-breaka, nakon tri sata i 16 minuta borbe. Protiv Sweetinga je meč bio puno kraći, završio je nakon jednog sata i 38 minuta igre.

Karlović je u četvrtom gemu meča propustio tri break-lopte. U sedmom gemu je jednu i spasio, i to iz igre, ali nije bio dovoljno dobar u tie-breaku, u kojem je poveo s 3-2, samo da bi nakon toga izgubio pet poena zaredom. U drugom setu je Karlović, iako na rubu snaga, stigao do break-lopte kod rezultata 1-1, koju nije realizirao. U sljedećem gemu je spasio break-šansu suparnika, ali je Amerikanac u šestom gemu realizirao drugu takvu priliku i riješio time i meč.

Karlović je, tako, ostao bez prilike da ponovi uspjeh iz 2007. godine, kada je u Hostonu osvojio naslov pobjednika. Sweeting je, pak, izborio svoj prvi ATP finale u karijeri, u kojem će igrati protiv boljeg iz ogleda između urugvajca Pabla Cuevasa i Japanca Keija Nishikorija.

ATP Houston, polufinale:

Sweeting – Karlović 7-6(3), 6-3

Linker
03. srpanj 2024 05:28