DOBRA FORMA

Ivo Karlović bez problema sredio Jurgena Melzera za četvrtfinale Beča!

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 15. listopad 2014. 21:34

Veliki dvoranski turnir u glavnom gradu Austrije slavi 40. izdanje, no od velikih očekivanja kad se budu dijelile nagrade, Austrijanaca neće biti u blizini. Dan ranije Nizozemac Robin Hasse načeo je Austrijance pobjedom nad mladim Dominikom Thiemom, koji velikim koracima juri prema vrhu svjetskog tenisa, da bi konačan udarac dobili u srijedu nakon što je Ivo Karlović pobijedio vječnog Jürgena Melzera i nakon Thomasa Mustera drugog najboljeg Austrijanca svih vremena.

Karlović je izgubio prva tri međusobna dvoboja s tenisačem koji je nekad bio 8. na svijetu, no prije dvije godine svladao je Melzera na Australian Openu da bi u Beču tu sliku još i više popravio. Karlović je u prvom setu izgubio ukupno tri poena na servisu, sva tri u istom gemu da bi s jednim breakom došao do prednosti koju više nije ispuštao.

Staza je u drugom setu bila nešto teža. Prvo je naš majstor spašavao break-lopte pa u desetom gemu i set-loptu. No, ni u ovom dvoboju kao ni protiv Delbonisa u 1. kolu nije izgubio servis, a briljirao je kad su došli do tie-breaka. Austrijanac je ostao na samo jednom poenu.

Osmina finala: Karlović (6) - Melzer 6:4, 7:6(1).

Linker
25. rujan 2024 01:23