AFP
ATP MÜNCHEN

Ivan Dodig u dva seta sredio Dolgopolova za polufinale, sljedeći je Tommy Haas!

Međugorcu je ovo prvi polufinale sezone na ATP Touru, a protivnika će saznati nakon što svoj meč odigraju Tommy Haas i Florian Mayer
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2013. 14:39

Hrvatski tenisač Ivan Dodig izborio je polufinale ATP turnira iz serije 250, koji se ovoga tjedna igra na zemljanim terenima njemačkog Münchena. Nakon 77 minuta igre Dodig je sa 6-4, 6-4 slavio protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, petog nositelja turnira. Bio je to drugi međusobni susret Dodiga i Dolgopolova u karijeru, a oba su odigrana ove sezone. Prethodno je Dodig slavio i u Delray Beachu sa 6-3, 6-3.

Nakon sjajne igre u susretima protiv Nikolaja Davidenka i Marina Čilića, Dodig je još jednom briljirao na terenima Münchena. Ukrajinac nije imao previše šansi u susretu, iako je u svakom setu odlučio tek jedan break više na stranu našeg tenisača.

Dodig je u prvoj dionici bio na servisu Dolgopolova u svakom servis-gemu, dok je samo jednom na svom odigrao slabije, te ga pritom izgubio. U drugom je setu Dolgopolov stvarao nešto više šansi na servisu hrvatskog tenisača, no svaki put kada bi izborio izglednih 0-30, Dodig bi ispalio nekoliko sjajnih servisa i riješio problem.

Međugorcu je ovo prvi polufinale sezone na ATP Touru, a tamo će igrati protiv Tommyja Haasa.

ATP München, četvrtfinale:

Dodig - Dolgopolov (5) 6-4, 6-4

Linker
23. rujan 2024 04:27