AFP
ATP BASTAD

Impresivna pobjeda Söderlinga

Za samo jedan sat i osam minuta je Söderling pobijedio 6-2, 6-2 i tako osvojio jubilarni deseti ATP turnir u karijeri, kao i četvrti ove godine. Spomenimo da je Ferrer ostao na jedanaest u karijeri
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 17. srpanj 2011. 20:09

Nakon što se kiša smilovala prva dva nositelja ATP turnira u švedskom Båstadu, domaći igrač Robin Söderling i Španjolac David Ferrer, su mogli odlučiti o ovogodišnjem pobjedniku...

No, finale je trajalo stvarno kratko. Za samo jedan sat i osam minuta je Söderling pobijedio 6-2, 6-2 i tako osvojio jubilarni deseti ATP turnir u karijeri, kao i četvrti ove godine. Spomenimo da je Ferrer ostao na jedanaest u karijeri.

U polufinalu je Söderling ponudio samo jedan gem Tomašu Berdychu, a da to nije bila slučajnost dokazao je u finalu kada je izgubio tek četiri protiv drugog nositelja turnira. Bio je ovo četrnaesti međusobni meč u karijeri ove dvojice tenisača i već deseta pobjeda Šveđanina.

Prije dvije godine je Söderling osvojio ovaj turnir na zemljanoj podlozi, dok je prošle godine igrao finale i bio poražen od Nicolasa Almagra.

U finalnom meču ove godine nije bilo nikakve neizvjesnosti. Ferrer je imao jednu jedinu i to iskorištenu break-loptu, dok je Söderling čak pet puta oduzimao servis suparniku.

ATP Båstad, finale:

Söderling (1) - Ferrer (2) 6-2, 6-2





ATP Stuttgart: Šesnaesti naslov za Juana Carlosa Ferrera

Unatoč brojnim ozljedama kao i 31. godini, španjolski tenisač Juan Carlos Ferrero još uvijek može igrati itetako dobro. Tako je ove nedjelje nekada najbolji svjetski tenisač osvojio ATP turnir u Stuttgartu, na zemljanoj podlozi...

U finalnom je meču Ferrero, inače trenutačno 85. igrač na svijetu, pobijedio šest godina mlađeg sunarodnjaka Pabla Andujara sa 6-4, 6-0. Andujar je trideset mjesta bolje pozicioniran na ATP ljestvici.

Za Ferrera je ovo šesnaesti ATP naslov u karijeri, dok je Andujar ostao na jednom, osvojenog ove godine u Casablanci.

Kiša je dugo vremena odgađala igranje finala, a kada je počeo meč borba je trajala samo jedan set. Prvu je dionicu dobio Ferrero sa 6-4 nakon čega se Andujar potpuno raspao. U drugom je setu osvojio samo petnaest poena, odnosno, niti jedan gem.

ATP Stuttgart, finale:

Ferrero - Andujar 6-4, 6-0

Linker
29. rujan 2024 19:20