Ronald Goršić / Cropix
GORAN PRPIĆ

'I Davis Cup smo osvojili sa dva igrača, a mene se sada pita zašto ih nemamo više?

'Dodig je nakon doručka u nedjelju rekao kako se osjeća, da ima upale mišića i stoga ne vjerujem da bi u meču na tri dobivena seta mogao izdržati. Zato je jedino ostalo rješenje bilo ubaciti Karlovića'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2011. 16:26

Nijemci su takav rasplet nanjušili još u subotu navečer. Patrik Kühnen računao je da će kolega mu na hrvatskoj klupi Goran Prpić u eventualni odlučujući peti meč na teren poslati Ivu Karlovića, a ne Ivana Dodiga kako je bilo prvotno planirano, odnosno, da će u tom slučaju pobjednički bod za Njemačku tražiti Philipp Petzschner, a ne Florian Mayer...

- Manje-više smo se tako dogovorili u subotu poslije parova - otkrio je Philipp Kohlschreiber nakon svoga poraza od Čilića u prvom meču nedjelje.

Razloge za takav potez rastumačio je prvo Marin Čilić.

- Petzschner je u parovima reternirao valjda 90% Karlovih servisa, dakle, očito ih jako dobro čita i onda je trebalo očekivati da će igrati on, a ne Mayer.

Naš izbornik Goran Prpić kasnije je dodatno elaborirao.

- Dodig je nakon doručka u nedjelju rekao kako se osjeća, da ima upale mišića i stoga ne vjerujem da bi u meču na tri dobivena seta mogao izdržati. Zato je jedino ostalo rješenje bilo ubaciti Karlovića.

Marin Čilić mu je pripremio teren, Zagrepčanin je na domaćem terenu imao priliku donijeti reprezentaciji pobjednosni bod vrijedan četvrtfinala Svjetske skupine i ostanka u eliti.

Međutim, u izborničkoj partiji šaha bolje poteze je ovoga vikenda povlačio Patrik Kühnen.

- Teško je ne biti razočaran poslije poraza, tim više što smo nakon subote već trebali slaviti, a, evo, sad tugujemo. Imali smo svoje prilike prvoga dana kada je Dodig imao meč-loptu protiv Kohlschreibera, u subotu kada smo u osmom gemu petog seta imali 0:30 na servis Nijemaca. Te male prilike nismo uspjeli iskoristiti i tako je kako je. Rekao bih da nismo u nedjelju izgubili ovaj dvoboj, već u prethodna dva dana - rekao je Prpić.

Međutim, novinarsko pitanje oko mogućih budućih rješenja prije svega oko kombinacija za parove kako bi se možda rasteretili igrači singla i da se ne dovedemo ponovo u situaciju da nam drugi igrač singla bude izmoren, Prpiću nije najbolje sjelo.

- Ajde, recite vi meni drugo rješenje, pa ću onda ja reći svoje mišljenje. Lovro Zovko, koji je prije bio u reprezentaciji, sada je više trener nego igrač, da sam zvao Škugora umjesto Veića, ne bi se ništa bitno promijenilo. Između njih je razlika 15 mjesta na ATP listi, s time da imaju slične rezultate, ali to nije razlika između 7. i 22. već 178. i 202. Odluka da igra Dodig u paru je bila zato što smo išli pobijediti taj meč budući da nije tolika kvalitetna razlika kao što je bila u odnosu na Amerikance. Pokazalo se da je odluka bila ispravna jer smo bili blizu pobjede...

Nešto kasnije se Prpić samoincijativno vratio na tu temu.

- Osjećam kao da je ovo provokacija. Vratimo se u prošlost malo, uvijek smo imali momčad koja se bazirala na dvojici igrača i Davis Cup smo osvojili sa samo dva igrača, a sada se meni postavljaju pitanja zašto ih nemamo više?

Linker
22. rujan 2024 20:27