POBJEDA U DVA SETA

Hrvatsko slavlje na PBZ Zagreb Indoorsu: Draganja i Kontinen osvojili parove

Za jednog i za drugog to su drugi naslovi na ATP Touru u parovima, dosad su zajednički u paru omjer 10-6, a lani su posrnuli u finalu Basela te Metza
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. veljača 2015. 17:20

U pojedinačnom ždrijebu Hrvati su osvojili pola od 10 naslova u Zagrebu (Čilić 4, Ljubičić), konačno se dogodilo i to da je turnir parova pripao Hrvatu. Naravno, to je Marin Draganja koji je s Fincem Henrijem Kontinenom pobijedio francusko indijsku kombinaciju Martin/Raja 6-4, 6-4.

Sve najvažnije u meču i u oba seta dogodilo se pri omjeru 1-1, tada su Hrvat i Finac napravili breakove koi su im utrli put pobjedi. Pritom suparnicima nisu dopustili niti jednu priliku za isto.

Za jednog i za drugog to su drugi naslovi na ATP Touru u parovima, dosad su zajednički u paru omjer 10-6, a lani su posrnuli u finalu Basela te Metza.

Do finala i pobjede na turniru Marin i Henri pobijedili su naš par Dodig/Ćorić, zatim Müllera i Sijsliga te u polufinalu Troickog i Stakovskija, a pritom nisu “prosuli” niti jedan set. Za podsjećanje, Draganja je prošle godine osvojio Hamburg (suigrač mu je bio Rumunj Mergea), a Kontinen je, isto 2014., osvojio Kitzbuhel u paru sa sunarodnjakom Nieminenom.

- Očito, veći je pritisak bio na suparnicima, mi smo izgubili prva dva zajednička finala, treći je bio sretan. Šalom smo na početku razbili tremu i očekivano dobili meč. Planiramo duže biti zajedno, barem godinu dana, a kako sam ja odlučio samo igrati parove, želim da se Henri rankingom približi meni, a onda možemo kovati daljnje planove. Nadam se dobrim rezultatima kao što je ovaj, ne oni u Australiji (ispali u prvom kolu Brisbanea, Sydneya, Melbournea, nap.a.) - rekao je Draganja nakon pobjede...

Linker
21. rujan 2024 11:00