KEY BISCAYNE, FL - MARCH 23: Petra Martic of Croatia returns a ball hit by Julie Coin of France during day one of the Sony Ericsson Open during day one of the Sony Ericsson Open at Crandon Park Tennis Center on March 23, 2010 in Key Biscayne, Florida. Al Bello/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP
WTA LINZ

Hantuchova izbacila Martić

Slovakinja Daniela Hantuchova, 25. tenisačica svijeta i 8. nositeljica WTA turnira u Linzu, svladala je u 1. kolu najbolju hrvatsku igračicu Petru Martić 6-3, 6-7(6), 6-1
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2011. 21:54

Slovakinja Daniela Hantuchova, 25. tenisačica svijeta i 8. nositeljica WTA turnira u Linzu, svladala je u 1. kolu najbolju hrvatsku igračicu Petru Martić 6-3, 6-7(6), 6-1. Hantuchova je imala teži posao nego što sugerira krajnji rezultat. Otpor 20-godišnje Martić, 52. tenisačice svijeta, slomila je tek nakon dva sata i 41 minute igre u njihovom prvom susretu.

Martić je u prva dva seta izborila čak 15 break-lopti, realizirala je samo dvije, dok u trećem setu niti jednom nije stigla do šanse za break.

No, svoju je šansu propustila u prvom setu, u kojem je povela s 2-0 i stigla do dvije povezane break-lopte za 3-0, koje nije iskoristila. Hantuchova je osvojila pet gemova zaredom, a onda je Martić kod zaostatka 5-3 opet izborila 15-40, dvije break-lopte. Odigrala je suviše pasivno, kao i dosta puta u sličnim situacijama.

U drugom setu je Martić povela s 4-2, Slovakinja je vratila break i izjednačila na 4-4, a Martić je kod vodstva 6-5 propustila set-loptu. U tie-breaku je spasila meč-loptu Hantuchove pri njezinom vodstvu 6-5. Martić je odlično odigrala taj poen, osvojila i sljedeća dva, te odvela meč u treći set.

No, u toj dionici je izostala sva ona dramatika koju su gledatelji vidjeli u prva dva seta. Hantuchova je bila bolja, iako opet ne toliko bolja koliko bi se moglo zaključiti po rezultatu.

Podsjećamo, Petra Martić je nastup u glavnom ždrijebu turnira u Linzu izborila kroz kvalifikacije, u kojima je bila prva nositeljica.

WTA Linz, 1. kolo:

Hantuchova (8) – Martić 6-3, 6-7(6), 6-1

Linker
07. listopad 2024 12:20