DIMITAR DILKOFF Afp
PROTIV RUUDA ZA FINALE

Zverev pobjedom protiv De Minaura po četvrti put u karijeri izborio polufinale Roland Garrosa

Na pariškoj zemlji Zverev je prije ove godine polufinale igrao 2021., 2022. i 2023.
Piše: HinaObjavljeno: 05. lipanj 2024. 23:46

Alexander Zverev, 27-godišnji njemački tenisač, po četvrti put će zaigrati u polufinalu Roland Garrosa nakon što je sa 6-4, 7-6(5), 6-4 pobijedio Australca Alexa De Minaura u četvrtfinalu.

Na pariškoj zemlji Zverev je prije ove godine polufinale igrao 2021., 2022. i 2023., a ovom prilikom mu na putu do prvog finala u Parizu stoji Norvežanin Casper Ruud. Norveški tenisač se u polufinale plasirao bez borbe nakon što je zbog ozljede desnog koljena turnir napustio Novak Đoković.

Tijekom utorka međusobni su polufinalni meč u donjem dijelu ždrijeba izborili drugi i treći nositelj, Talijan Jannik Sinner i Španjolac Carlos Alcaraz.

Prije meča protiv De Minaura Nijemac Zverev je imao dva dvoboja u nizu u kojima je igrao po pet setova, u trećem kolu protiv Nizozemca Griekspoora i osmini finala protiv Danca Runea. Iako je Australca dobio u tri seta bio je to novi veliki izazov za Zvereva koji je još jednom reagirao na najbolji mogući način.

U prvom setu Zverev je morao dva puta oduzeti servis suparniku kako bi poveo 1-0 u setovima, dok je u drugom također prvi došao do breaka kojeg je Australac odmah vratio. Najveća borba vodila se u završnici drugog seta gdje je Australac prosuo brojne prilike.

De Minaur je propustio jednu set loptu na servis suparnika kod 6-5, dok je u tie-breaku imao vodstvo 4-0 i 5-3. Sve mu je bilo nedovoljno za 1-1, a kod 3-5 u tie-breaku Zverev je nanizao sjajna četiri poena za 2-0 u setovima.

U trećem je De Minaur za nijansu pao u svoj izvedbi, a Zverev je sve kaznio s osvajanjem te dionice od 6-4 te se plasirao među četiri najbolja u Parizu. Kod 5-3 je Zverev servirao za pobjedu. De Minaur je vratio break, ali odmah potom pao na svom početnom udarcu i potpisao poraz.

Polufinalni mečevi tenisača na programu su u petak.

Linker
13. lipanj 2024 01:33