Rohan Bopanna

 HINDUSTAN TIMES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
INSPIRACIJA ZA SVE

Za velike stvari nikad nije kasno: 43-godišnjak ispisao povijest sporta i postao najbolji na svijetu

"Ovo će inspirirati sve ljude diljem svijeta koji imaju više od 40 godina", rekao je Bopanna
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. siječanj 2024. 22:56

Za velike stvari nikad nije kasno. Pokazao je to svojim primjerom i Indijac Rohan Bopanna, koji je u dobi od 43 godine postao najstariji tenisač na vodećoj poziciji u renkingu parova.

Bopanna je sa svojim partnerom, Australcem Matthewom Ebdenom, u četvrtfinalu Australian Opena sa 6:4, 7:6(5) svladao Argentince Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija.

Malo tko je i od najzagriženijih teniskih fanova čuo za ovog iskusnog Indijca, koji se nikad nije probio među 200 najboljih na individualnoj ljestvici, niti je ikad zaigrao singl u glavnom turniru nekog od Grand Slamova.

Isto tako, Bopanna nije osvojio niti jedan trofej u parovima, ali je lani bio finalist US Opena i polufinalist Wimbledona.

U mješovitim parovima 2017. je osvojio Roland Garros s Kanađankom Gabrielom Dabrowski.

- Ovo će inspirirati puno ljudi, ne samo u teniskom svijetu. Sve ljude diljem svijeta kojima je više od 40 godine ovo će inspirirati na različite načine - rekao je Bopanna.

Na kraju turnira imat će 43 godine i 330 dana te je srušio rekord kojeg je dosad držao Amerikanac Mike Bryan (41 godina i 76 dana).

U kategoriji ženskih parova najstarija je na broju jedan bila Lisa Raymond s 39 godina.

Kod tenisačica rekord drži Serena Williams s 35 godina, a kod tenisača Roger Federer (36), no Švicarca bi ove godine mogao ‘skinuti‘ Novak Đoković...

Linker
05. listopad 2024 20:27