Roger Federer
 FABRICE COFFRINI
OSVRT LEGENDI

Wilander: Mislio sam da Novak jednu stvar radi bolje!; Federer: Rafa, prijatelju, velika mi je čast...‘

Teniski velikan Mats Wilander upitao se u čemu je tajna onako, po njemu, loše Đokovićeve igre
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2020. 21:12

Nakon uvjerljive pobjede Rafaela Nadala protiv Novaka Đokovića u finalu Roland Garrosa oglasili su se brojni teniski velikani. Prije svih, čekala se reakcija Rogera Federera, koji je istu i poslao preko društvenih mreža. Podsjetimo, Nadal se pobjedom izjednačio s Federerom na vrhu s 20 osvojenih Grand Slam titula.

- Prijatelja Rafu sam uvijek poštivao i kao osobu i kao prvaka. Godinama je bio moj najveći suparnik i vjerujem da smo gurali jedan drugoga kako bismo postali još bolji igrači. Stoga mi je čast čestitati mu na 20. Grand Slamu. Posebno je nevjerojatno da je osvojio 13. Roland Garros, turnir čije je osvajanje jedno od najvećih dostignuća u sportu. Čestitam i Rafinom timu jer ne bi mogao napraviti ovo sam. Nadam se da je ovaj 20. GS samo jedan korak na našem zajedničkom putovanju. Bravo, Rafa, zaslužio si ovo - napisao je Federer.

Javio se i Mats Wilander, teniska legenda i stručni komentator Eurosporta.

- Svi smo se nadali velikom finalu, ali ovo neće otići u povijest kao takvo. Jako sam iznenađen, pa tko je očekivao da će Rafa odigrati ovako dobro. Mislio sam da Novak udara daleko bolje nego što je to činio danas. Ali, nije, a tko zna tko je tome kriv. Možda je to zbog toga što je duže bio na terenu u polufinalu, ali svejedno sam jako iznenađen. Naravno, i Rafa je bio sjajan, protiv njega je teško dobivati poene na zemlji - rekao je Wilander.

Linker
13. svibanj 2024 05:41