WILLIAM WEST Afp
POTEZ POD POVEĆALOM

VIDEO Kyrgios u nevjerici promatrao što sudac radi Đokoviću: ‘Apsurdno! Kao da se dosađuju...‘

Đokovića je to vidno iznerviralo, a i publika je ostala iznenađena odlukom
Piše: Vito TomasObjavljeno: 19. siječanj 2024. 20:17

Novak Đoković pobijedio je Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja s 6:3, 6:3, 7:6(2) u trećem kolu Australian Opena. U ulozi komentatora još se jednom našao Nick Kyrgios, koji oporavak od ozljede ‘zataškava‘ novom profesijom.

Činilo se da će to biti glatki i rutinski meč bez ekscesa, ali nesuglasica iz trećeg seta ipak je ostavila ‘mrlju‘ na dvoboju. Pri rezultatu 1:1 u gemovima, Srbinu je za kratko isteklo vrijeme za servis te mu je sudac zbog toga dodijelio opomenu.

Đokovića je to vidno iznerviralo, a i publika je ostala iznenađena odlukom. ‘Time violation‘ se igračima sudi tek ako igrač zbog nesportskih razloga prekorači vrijeme dopušteno za servis. Đoković je u ovom slučaju servisu pristupio normalnim tempom, bez ikakve želje da namjerno oduži vrijeme, stoga je odluka o opomeni s razlogom bila kontroverzna.

Ovakav ishod izbezumio je i Kyrgiosa, koji je u nevjerici prokomentirao situaciju.

- Nije to potrebno - rekao je australski tenisač u komentaru za Eurosport.

- Apsurdno. Jednostavno apsurdno. Kao da se dosađuju i žele nešto reći umjesto rezultata. Apsurdno. Potpuno uništava tok utakmice.

Deseterostruki osvajač Australian Opena na kraju je ipak prebrodio frustracije izazvane ovom odlukom te se bez većih problema plasirao u četvrto kolo turnira u Melbourneu.

Linker
28. travanj 2024 05:24