ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA Antonio Ahel/Ata Images/Profimedia
PONIJELE GA EMOCIJE

Video: ‘I meni je teško!‘ Proslavljeni hrvatski trener tijekom intervjua zaplakao zbog Novaka Đokovića

‘Neću biti subjektivan, Novak je za mene najbolji na svijetu. Novače, glavu gore...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2021. 17:24

Proslavljeni hrvatski teniski trener Nikola Pilić gostovao je u Jutarnjem programu RTS-a te je tom prilikom analizirao sada već legendarno finale US Opena. U tome meču, odigranome ove nedjelje, Novak Đoković nije uspio kompletirati kalendarski Grand Slam te tako prestići Federera i Nadala u broju osvojenih naslova. Naime, bolji od njega bio je Rus Daniil Medvedev sa 6:4, 6:4, 6:4.

Nikola Pilić bio je trener Novaku u mlađim danima, moglo bi se reći da je zapravo i otkrio njegov talent, te je u emisiji vrlo emotivno govorio o svome nekadašnjem učeniku. Posebno se osvrnuo na golemi pritisak s kojim je Đoković suočen posljednjih godina, a pogotovo kada su na samome turniru u njega bile uperene oči cijeloga svijeta.

Govorio je i o mogućim šansama za osvajanjem sljedećeg velikog turnira - Australian Opena:

"Pa nitko još nije osvojio Australian Open devet puta, to je jedino Novak uspio. On se u Melbourneu osjeća fantastično i sigurno će - bude li se osjećao dobro - osvojiti i deseti. Ja sam siguran da su njegove ambicije velike. Mlađi je od Federera i Nadala te će prije ili kasnije osvojiti 21. titulu. Ali, samo da vam kažem - to nije ni bitno. Onog trenutka kada je Đoković osvojio Wimbledon, stavio sam sve na stol i došao do toga da je u pet različitih komponenata najbolji na svijetu", poručio je Pilić.

Zatim je dodao:

"Neću biti subjektivan, Novak je za mene najbolji na svijetu. Novače, glavu gore, i meni je teško", briznuo je tada u plač legendarni trener. I njega su ponijele emocije zbog propuštene Đokovićeve prilike.

Najbolji svjetski tenisač je u svom 31. Grand Slam finalu lovio 21. titulu, čime bi se odvojio od Rafaela Nadala i Rogera Federera koji imaju po dvadeset Grand Slam titula. No, nije uspio. Đoković je lovio i kalendarski Grand Slam nakon što je ove godine osvojio i Australian Open, Roland Garros te Wimbledon. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Rod Laver još 1969. godine. Za Đokovića je ovo bilo deveto finale US Opena, a ostao je na tri titule osvojene u New Yorku (2011, 2015, 2018).

Video s Pilićevog gostovanja pogledajte OVDJE.

Linker
17. travanj 2024 22:21