DAVID GRAY Afp
ROLAND GARROS

Vekić i Dodig nisu uspjeli u testu za Olimpijske igre, ispao i Mektić, čast Hrvata spasio Pavić

Hrvatski mješoviti par ispao je u prvom kolu drugog Grand Slam turnira sezone
Piše: HinaObjavljeno: 02. lipanj 2024. 22:32

Donna Vekić i Ivan Dodig nisu se uspjeli plasirati u drugo kolo turnira mješovitih parova u Roland Garrosu, a bolji od njih bili su Čehinja Barbora Krejčikova i Belgijac Joran Vliegen, koji su slavili sa 6:4, 4:6, (10:2).

Za Vekić i Dodiga ovo je bio test, jer bi upravo taj par mogao predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu, a Roland Garros će u srpnju i kolovozu ove godine ugostiti i to natjecanje.

Dodig, inače dvostruki osvajač Roland Garrosa u mješovitim parovima, tako je ostao samo u prilici obraniti prošlogodišnji naslov u konkurenciji muških parova s Amerikance Austinom Krajicekom. U drugom kolu ih čeka dvoboj protiv Stefanosa i Petrosa Tsitsipasa.

U drugom kolu mješovitih parova hrvatski tenis će, ipak, imati predstavnika u Mati Paviću, koji je obnovio suradnju s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok. S njom je prošle godine osvojio wimbledonski naslov. Oni su sa 6:4, 5:7, (10:8) svladali Španjolku Cristinu Bucsu i Argentinca Andresa Moltenija.

Pavić je već izborio i mjesto u osmini finala muških parova sa Salvadorcem Marcelom Arevalom.

Tamo neće biti Nikole Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa, koji su poraženi u nastavku jučer prekinutog dvoboja protiv australskog dvojca Max Purcell - Jordan Thompson. Australci su slavili sa 4:6 6:4, 6:4.

Linker
02. lipanj 2024 22:32