Lesia Tsurenko je iskreno progovorila o užasima u Ukrajini

 ADRIAN DENNIS Afp
JASNA PORUKA

Ukrajinska tenisačica zavapila iz Wimbledona i prozvala Ruse za propagandu: ‘To je bilo posebno bolno i laž!‘

Ukrajinka Lesia Tsurenko se plasirala u treće kolo Wimbledona pa otvorila dušu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2022. 20:21

Ukrajinska tenisačica Lesia Tsurenko je pobijedila svoju sunarodnjakinju Anhelinu Kalininu s 3:6; 6:4, 6:3 i tako se plasirala u treće kolo Wimbledona. Nakon ovog uspjeha 33-godišnja tenisačica je otkrila kako su joj šefovi turnira dozvolili da nosi vrpcu u bojama Ukrajine, a progovorila je i o horoima koji se događaju u njenoj zemlji.

"Posebno je bolno vidjeti rusko propagandu koja primjerice govori kako šoping centar u Kremenčuku nije radio. To je laž. Moj fitness trener je iz tog grada. Njegova punica radi u tom šoping centru i imala je sreće da je taj dan bila slobodna. On i njegov otac nisu bili daleko od mjesta događaja, a njegov otac je pao na pod od vala koji je izazvala eksplozija", rekla je Tsurenko pa nastavila:

"Osjećam da izgleda kao da ne mogu ništa napraviti. Jedino što mogu je nastaviti igrati i, kao što sam i najavila, donirati 10 posto onoga što zaradim. Ako netko misli da je 10 dolara malo, to nije istina. To puno znači. U glavnom gadu moje regije, Nikolajevu, nemaju dovoljno vode za idućih nekoliko mjeseci. Ako mislite da je 10 dolaram malo, to je 10 boca vode za te ljude", poručila je Ukrajinka.

Podsjetimo, ruske rakete su uništile šoping centar u Kremenčuku u ponedjeljak, a u napadu je poginulo najmanje 18 civila. Rusi su kasnije tvrdili da je centar pogođen slučajno kao i da 'nije bio u finkciji' u tijeku napada.

Linker
25. travanj 2024 07:33