Marta Kostyuk 

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘MOGLA JE UČINITI VIŠE‘

FOTO: Ukrajinka se odbila rukovati s idućom suparnicom Petre Martić, evo kako su se pozdravile nakon meča

Tvrdi da ju je pokušala kontaktirati SMS porukom i tako upozoriti da ne očekuje rukovanje
Piše: HinaObjavljeno: 02. rujan 2022. 06:41

Ukrajinska tenisačica Marta Kostyuk odbila se u četvrtak rukovati s Bjeloruskinjom Victorijom Azarenkom nakon poraza u drugom kolu US Opena, kazavši da je to bio "njen izbor" jer zamjera svojoj bjeloruskoj protivnici šutnju o ratu u Ukrajini.

"To je bila moja odluka. Nisam htjela", objasnila je Kostyuk na konferenciji za novinare, koja se radije odlučila za lagani dodir reketa na kraju meča u kojem je Azarenka bila bolja sa 6-2, 6-3.

image

Victoria Azarenka i Marta Kostyuk pozdrav su odradile tek jednim laganim dodirom reketa

SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/Getty Images/Profimedia

"Nikada me nije došla vidjeti da mi kaže što misli (o sukobu koji je u tijeku). Nemam ništa protiv nje osobno. Samo mislim da ima tako važnu ulogu, kao članica WTA Vijeća tenisačica, a također i izvan teniskih terena, u svojoj zemlji. Mislim da je mogla učiniti više", rekla je 20-godišnja Ukrajinka.

"Jednostavno mislim da to nije ispravan način ponašanja, s obzirom na okolnosti u kojima se trenutno nalazim", dodala je Kostyuk, također tvrdeći da je pokušala kontaktirati Azarenku SMS porukom u srijedu, dan prije meča kako bi je upozorila da se neće rukovati s njom.

Bjeloruskinja, koja će u sljedećem kolu igrati protiv Hrvatice Petre Martić, branila se da nije htjela razgovarati s Kostyuk.

Linker
19. travanj 2024 03:16