AARON FRANCIS Afp
Australian Open

Tsitsipas u tri seta srušio Sinnera i izborio polufinale, kod tenisačica slavile Collins i Swiatek

Tsitsipas tijekom meča nije pružio niti jednu priliku za break svom protivniku
Piše: HinaObjavljeno: 26. siječanj 2022. 10:41

Četvrti tenisač svijeta Grk Stefanos Tsitsipas u srijedu se plasirao u polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu svladao Talijana Jannika Sinnera sa 6-3, 6-4, 6-2.

Prvi set dobio je nakon breaka u drugom gemu. U drugom mu je opet bio dovoljan jedan break kod rezultata 1-1, a u trećem je dva puta oduzeo servis Sinneru i nakon sat i 56 minuta plasirao se u svoje treće polufinale na Grand Slam turniru u Melbourneu. Bio je u polufinalu i 2019. te 2021. godine.

Tsitsipas tijekom meča nije pružio niti jednu priliku za break svom protivniku, a iskoristio je sve četiri šanse za obrat.

U polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta između drugog tenisača svijeta Rusa Daniila Medvjedeva i Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.


Collins i Swiatek u polufinalu

Poznat je i drugi polufinalni par kod tenisačica, nakon što su u srijedu u četvrtfinalu Australian Opena slavile Amerikanka Danielle Collins i Poljakinja Iga Swiatek.

Danielle Collins, 30. tenisačica svijeta, pobijedila je Francuskinju Alize Cornet sa 7-5, 6-1. U prvom setu Collins je došla do breaka u četvrtom gemu, ali kad je kod vodstva 5-3 servirala za set Cornet je napravila break. Ipak, u 12. gemu na servis protivnice Collins je iskoristila treću set loptu. U drugom setu Collins je sa dva uzastopna breaka došla do vodstva 5-0 i uspješno dovršila meč u svoju korist.

U drugom četvrtfinalnom meču deveta igračica svijeta Iga Swiatek je protiv 115. sa WTA liste Estonke Kaia Kanepi izgubila prvi set sa 4-6, a drugi je počela sa izgubljenim servisom. Vratila ga je sljedećem gemu, ali Kanepi ponovno dolazi do break i vodstva 4-1. U sedmom gemu Swiatek dolazi do obrata i set odlazi tie-break kojeg je Poljakinja uvjerljivo dobila. U trećem setu bilo je šest obrata, ali Swiatek je imala dva više i na kraju se slavila sa 4-6, 7-6 (2), 6-3.

Prvi polufinalni par čine prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty i Amerikanka Madison Keys. One su svoje mjesto u polufinalu osigurale dan ranije.

Linker
20. travanj 2024 16:02