ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
‘NISAM OPSJEDNUT‘

Tko će pobijediti u povijesnoj utrci? Nadal: ‘Jasno je da je Đoković u najboljoj poziciji, evo i zašto...‘

Španjolski tenisač je osvojio svoj 14. Roland Garros što je uspjeh koji će se teško moći ponoviti.
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2022. 06:12

Rafael Nadal je osvojio još jedan Roland Garros. Nakon pobjede u nedjeljnom finalu protiv Caspera Ruuda španjolski je tenisač došao do svojeg 14. naslova na Roland Garrosu, odnosno ukupno 22. Grand Slam turnira. Time je 'pobjegao' Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru u utrci za najuspješnijeg tenisača svih vremena. Srpski i švicarski tenisač su trenutno na 20 naslova.

"Naravno da želim postati igrač s najviše Grand Slam naslova u povijesti. To je definitivno bit natjecanja, ali to nije nešto čime sam opsjednut. Iskreno, neću se uzrujavati ako Novak osvoji 23 Grand Slama, a ja ostanem na 22. Ne vjerujem da će se moja sreća promijeniti niti za jedan posto", rekao je Nadal u razgovoru za CNN.

image

Nadal je u nedjelju osvojio svoj 14. naslov u Roland Garrosu

ZABULON LAURENT/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

U jednom drugom intervjuu, onom za Marcu, Nadal je jasno istaknuo tko ima najbolje šanse da osvoji najviše Grand Slam turnira.

"Jasno je da je Đoković u najboljoj poziciji da osvoji najviše naslova jer ima najmanje zdravstvenih problema i igra na nivou na kojem igra. Federer je Federer, ali ga dugo nema na terenu iako od njega uvijek moraš očekivati nešto posebno."

Ako će Đoković uhvatiti 22 Grand Slam turnira, teško će bilo tko sustići Nadala po broju naslova u Roland Garrosu.

"Izgleda kao da će to biti teško srušiti, ali nije nemoguće. Jasno je da će biti jako teško, ali ako sam ja uspio osvojiti 14 Roland Garrosa, onda pretpostavljam da to netko može ponoviti."

Osvrnuo se Nadal i na konstantne bolove u peti koje ima u posljednje vrijeme.

"Ne mogu živjeti bez boli, ali kada neko vrijeme ne igram niti treniram tenis, onda me u jednom trenutku sve prestane boljeti. Smeta me i dalje, ali ne toliko koliko me smeta kada igram ili treniram", zaključio je Nadal.

Linker
23. travanj 2024 18:44