WILLIAM WEST Afp
NAJŽEŠĆI KRITIČAR

Skandalozan napad na Nadala: ‘Za mene je on neprijatelj države! U istom je košu s Real Madridom...‘

‘Rafael Navidad mi je od prvog dana zadavao tjeskobu‘, napisao je između ostalog bivši čelnik Barce
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 01. veljača 2022. 11:03

Svakakvih ljudi ima, pa tako i onih u Španjolskoj, preciznije u Kataloniji, kojima nije najbolje sjeo trijumf Rafaela Nadala na Australian Openu. Jedan od takvih jest Alfons Godall, dopredsjednik Barcelone za vrijeme prvog predsjedničkog mandata Joana Laporte, koji je sada dopredsjednik zaklade Barça. Evo što je napisao Godall na Twitteru osvrćući se na 21. Grand Slam trofej Rafaela Nadala:

- Rafael Navidad mi je od prvog dana zadavao tjeskobu. Za mene je on u istom košu s La Rojom (nogometna reprezentacija Španjolske), Real Madridom, Fernandom Alonsom i svime što predstavlja neprijateljsku državu.

image

Rafael Nadal i Danil Medvjedev

MARTIN KEEP Afp

Ovo "Navidad" treba pojasniti. Na španjolskom jeziku Navidad je Božić, a na katalonskom se Božić piše Nadal. Nekoliko sati nakon što je objavio kontroverzni tweet, Godall se još jednom oglasio:

- Čini se da su se "norda" malo naljutili. Laku noć svima!

Godall je jedan od onih koji zagovara nezavisnost Katalonije, a poznat je od ranije po svojim istupima. Kad je Japan zadesila tragedija s potresima i tsunamijem 2011. godine, Godall je napisao:

- Biti Španjolac je za mene usporedivo s japanskom tragedijom. Mi Katalonci smo građani kažnjeni nesrećom i povijesnim nepravdama. Sudbina i nesreća doveli su nas do toga da moramo biti Španjolci i snositi posljedice. Zato razumijemo nesreću Japana i njegovih ljudi. Žive u nesreći da moraju trpjeti potrese i tsunamije. Sva podrška narodu Japana.

FC Barcelona je čestitala Nadala na osvajanju Australian Opena:

- Pridružujemo se čestitkama sa svih strana svijeta povodom osvajanja povijesnog 21. Grand Slam turnira.

Istina, taj tweet je stigao s jednim danom zakašnjenja, ali valjda su u Barceloni bili zauzeti drugim stvarima.

Linker
11. travanj 2024 15:53