Novak Đoković

 MARTIN KEEP Afp
MORBIDNA PORUKA

Satirični tjednik se grubo narugao s Đokovićem, uz mrtvački kovčeg piše: ‘Ovdje ćeš naći svoju sreću‘

Usprkos tragediji koja je pogodila njihovu redakciju francuski satiričari nisu se smekšali
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. siječanj 2022. 18:58

Francuski satirični tjednik "Charlie Hebdo" poznat po iznimno visokoj razini oštrine i nepoznavanju izbjegavanja nečeg što bi nazvali društvenim tabuima, a koji je najveću svjetsku pozornost sigurno zaokupio u siječnju 2015. kada su islamistički fundamentalisti upali u redakciju u Parizu i ubili najmanje 12 osoba. Povodom za to su bile objavljene ponižavajuće karikature proroka Muhameda.

No, to francuske satiričare nije ni najmanje "omekšalo". Zadržali su istu razinu karikaturne brutalnosti, a sada im se na meti našao jedan tenisač iz Beograda. Zove se Novak Đoković. Očito ovih dana neiscrpna tema različitih viceva, humora, pa tako i satiričnih karikatura. "Charlie Hebdo" je u najnovijem broju objavio njih nekoliko posvećenu tenisaču iz Beograda.

- "Đoković kao iznimka", naslov je karikature na kojoj je Đoković s injekcijom probodenom u reketu. Druga karikatura prikazuje tenisača iz Beograda i sakupljača lopti koji je na respiratoru, a iznad karikature tekst:

"Dajmo mu sakupljača lopti kakvog zaslužuje". Iznad sakupljača loptica pak piše:

- "Trebao sam se cijepiti".

Nije tu kraj, dapače. Na trećem je crtežu poruka je "Dajmo mu sponzore kakve zaslužuje", a na četvrtom ga pomalo morbidno pozivaju u Francusku, na recimo Roland Garros. Karikatura prikazuje mrtvačke kovčege s natpisom "nije cijepljen" i pozivnica:

"Ovdje ćeš naći svoju sreću među našim protucijepljašima".

Čudi nas samo da se nisu sjetili i poigrati malo s riječima turnira na kojem tenisač iz Beograda želi nastupiti. Recimo... "Australian Closed".

Linker
24. travanj 2024 22:51