AARON FRANCIS Afp
UZ PUNO MUKE

Rafaelu Nadalu se ovo nikad prije nije dogodilo, a evo kako je Španjolac objasnio svoje poteškoće

Rafael Nadal imao je zdravstvenih problema u četvrtfinalnom meču AO protiv Denisa Shapovalova
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2022. 10:04

Na kraju je poslije 4 sata i 10 minuta igre pobijedio Shapovalova sa 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, ali u jednom trenutku mu je ukazivana liječnička pomoć na terenu, a između 4. i 5 seta uzeo je kratku pauzu. Kasnije je otkrio što se događalo.

"Baš sam uništen. Bio je jako težak dan, nisam trenirao za ovo. Na početku sam igrao dobro, znao sam koliko je dobar, težak suparnik, koliko je talentiran i kakav fantastičan servis ima. Na kraju me pogurao do krajnjih granica, a na početku petog seta sam imao malo sreće", rekao je Nadal.

Objasnio je Španjolac svoje zdravstvene tegobe.

"Nisam se dobro osjećao u trbuhu i pitao sam ih mogu li mi nekako pomoći. Otišao sam unutra na predah i uzeo sam neke tablete. Sve je kasnije bilo dobro", rekao je Nadal, koji sada ima vremena za odmor do petka.

"Imat ću dva dana pauze, nemam više 21 godinu i nakon ovog meča je dobro imati dva dana pauze. Trebam vjerovati da ću biti spreman za polufinale. Umoran sam, ali sretan", objasnio je Nadal koji je protiv Shapovalova napravio za njega rekordnih 11 dvostrukih pogrešaka na servisu. Prije je najviše napravio 8 dvostrukih pogrešaka.

Sada je samo dvije pobjede udaljen od osvajanja rekordnog 21. Grand Slam naslova.

"Da, možemo stvarati povijest. Prije dva mjeseca nismo znali hoću li uopće igrati ovdje. Igram tenis i uživam", zaključio je Nadal.

Linker
19. travanj 2024 00:41