Petra Marčinko

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
16 JOJ JE GODINA TEK

Povratak najbolje juniorke svijeta: Velika nada Hrvatske preskočila prvu prepreku na Australian Openu

Zagrepčanka je cijelo vrijeme diktirala igru, premda je uspjela napraviti čak 71 neforsiranu pogrešku
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 23. siječanj 2022. 09:38

Najbolja juniorka svijeta vratila se na tenisku scenu. U svojem prvom nastupu na juniorskom Australian Openu, Petra Marčinko (16) preokretom je izbacila Amerikanku Alexis Blokhinu (3-6, 6-3, 6-3) i potvrdila status najveće favoritkinje za titulu.

Nešto manje od dva sata trebalo je dvostrukoj osvajačici Orange Bowla da nadigra godinu dana stariju suparnicu koju je zadnji put svladala na US Openu. Blokhina je pružila veći otpor nego u New Yorku, gdje je bilo 2-0 za Petru, no nije uspjela izbjeći isti scenarij. U meču koji je obilovao break-loptama i oduzetim servisima, Zagrepčanka je cijelo vrijeme diktirala igru, premda je prema službenoj statistici uspjela napraviti čak 71 neforsiranu pogrešku.

Sljedeća prepreka za Petru bit će Kayla Cross, koja je svladala Ruskinju Gurevu. Bit će to prilika da Kanađanki uzvrati za poraz iz Santa Dominga još otprije dvije godine, na juniorskom turniru drugog ranga. Cross je inače 33. juniorka svijeta, jedno mjesto ispred Blokhine, a uoči Australian Opena igrala je finale na turniru prve kategorije u Traralgonu, gdje je u muškoj konkurenciji slavio naš Mili Poljičak.

Uspješno je startao i 14. nositelj Dino Prižmić, izgubivši samo dva gema protiv domaćeg igrača s pozivnicom Aleca Braunda. Bilo je 6-1, 6-1. Sljedeći mu je suparnik Poljak Zgola. Od pojedinačne konkurencije oprostio se Luka Mikrut, porazom 3-6, 6-3, 5-7 od 16. nositelja Midona. Prižmić i Mikrut zajedno će nastupiti i u parovima.

Linker
18. travanj 2024 16:39