SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Sports Press Photo/Ddp Usa/Profimedia
US OPEN

Povratak iz noćne more za Anu Konjuh, Hrvatica nije uspjela uhvatiti ni gem, Ukrajinka kreirala senzaciju dana

Trebat će Ani očito još vremena da uhvati pravi ritam nakon loma i operacije lijeve potkoljenice
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 21:59

Povratak nakon višemjesečne stanke Ani Konjuh se pretvorio u noćnu moru. Na startu US Opena bolja je bila 15. tenisačica svijeta, Brazilka Beatriz Haddad Maia, koja 24-godišnjoj Dubrovčanki nije prepustila ni gem, bilo je 6:0, 6:0 za samo 59 minuta igre.

Trebat će Ani očito još vremena da uhvati pravi ritam nakon loma i operacije lijeve potkoljenice, a posebno kad se uzme u obzir da je i prije ozljede bila u labirintu slabih rezultata iz kojeg nije uspijevala pronaći izlaz. Za podsjetnik, Konjuh se povukla neposredno prije početka Roland Garrosa u svibnju, a ubrzo nakon toga je objavila da je prilikom pada slomila potkoljenicu i da je podvrgnuta operaciji. Bio je to nastavak pehova za našu tenisačicu koja je između 2014. i 2019. čak četiri puta operirala desni lakat.

Ana je solidno krenula u ovu sezonu, na dva WTA turnira u Australiji došla je do četvrtfinala, prošla jedno kolo i na Australian Openu, a onda su joj kola krenula nizbrdo. U Dohi je u veljači prošla jedno kolo izbacivši Martu Kostjuk i bila joj je to posljednja ovogodišnja pobjeda. Prije ozljede i operacije upisala je sedam uzastopnih poraza u prvom meču glavnog turnira, a između toga je bila neuspješna i u kvalifikacijama Rima.

Crni se niz nastavio i u New Yorku iako to nakon dugotrajne stanke i nije iznenađenje. Pogotovo kad tome dodamo da joj je s druge strane mreže bila tenisačica koja je u posljednja tri mjeseca osvojila Nottingham i Birmingham, te igrala u finalu WTA 1000 turnira u Torontu. Brazilka je s takvim autoritetom i krenula u meč i projurila kroz prvi set za 24 minute, ne ostavivši Ani ni mrvice, a jednake su se traume za našu tenisačicu nastavile i u drugoj dionici.

Danil Medvedjev u velikom je stilu krenuo u obranu naslova, izgubio je samo šest gemova protiv Stefana Kozlova, Amerikanca rođenog u Skoplju. Prvi igrač svijeta nije mogao igrati na Wimbledonu koji je zabranio nastup Rusima, prije toga se nije dobro proveo na Roland Garrosu gdje mu je Marin Čilić prepustio samo sedam gemova u osmini finala i sada se nada da će dočekati svoj trenutak na mjestu gdje se uvijek osjećao dobro.

- Sjećam se Kozlova iz mlađih dobnih kategorija, bilo ga je nemoguće pobijediti iako je dvije godine mlađi što je inače velika razlika u toj dobi. Sjećam se da me uništio na jednom momčadskom natjecanju, mislim da je to bilo SP U-14. Sretan sam što sam mu se konačno osvetio - uz osmijeh je poručio Rus kojeg u sljedećem kolu čeka dvoboj protiv Francuza Arthura Rinderknecha (ATP 58).

Za senzaciju se prvog dana pobrinula 20-godišnja ukrajinska kvalifikantica Darija Snigur koja je u debitantskom nastupu u glavnom dijelu jednog Grand Slam turnira izbacila sedmu nositeljicu i nekad prvu igračicu svijeta Simonu Halep.

Linker
29. travanj 2024 10:33