GLYN KIRK Afp
DOBAR START

Petra Martić izborila 2. kolo Wimbledona gdje ju čeka okršaj s najboljom tenisačicom svijeta

Puno ozbiljnije probleme s ramenom ove je sezone imala Martić, što je ostavilo traga i na njezinim rezultatima
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 02. srpanj 2024. 21:16

Petra Martić uspješno je riješila prvi ispit na ovogodišnjem Wimbledonu, hrvatska tenisačica nadigrala je domaću predstavnicu Francescu Jones s 3:6, 6:3, 6:2, nakon 125 minuta igre.

Jones (23) je 215. igračica svijeta, nikad nije bila bolje plasirana od 149. mjesta, a za ovogodišnji je Wimbledon dobila pozivnicu. Ali da može biti opasna na travi, pokazala je prošli mjesec kada je prošla dva kola na turniru u Nottinghamu, prije nego što je zbog lakših problema s ramenom predala četvrtfinale.

Puno ozbiljnije probleme s ramenom ove je sezone imala Martić, što je ostavilo traga i na njezinim rezultatima. Na posljednjih je šest turnira ostvarila samo jednu pobjedu i u London je došla tek kao 85. tenisačica WTA ljestvice.

Loše je Martić krenula u meč, nizala je u drugom gemu neforsirane pogreške i dopustila suparnici da joj lako oduzme servis. Vratila se u igru u petom gemu kada je uzvratila Britanki breakom, ali jednostavno u toj prvoj dionici nije bila u pravom ritmu i to je rezultiralo novim izgubljenim servisom, a time i setom.

No, u nastavku kao da se na terenu pojavila neka druga Petra, sigurnija na svom servisu i agresivnija na suparničinom. S dva breaka je brzo pobjegla na 5:0 i lakoćom izborila set odluke, a i u njemu je nastavila juriti istom brzinom. Još dva puta je oduzela servis i brzo zaključila posao, te deveti put u karijeri preskočila prvu prepreku na londonskoj travi.

U 2. kolu čeka je najteži mogući izazov, okršaj protiv najbolje tenisačice svijeta Ige Świątek koja je na startu turnira bila bolja od nekadašnje osvajačice Australian Opena Sofije Kenin sa 6:3, 6:4.

Linker
02. srpanj 2024 21:20