Mate Pavić

 ACTION PLUS SPORTS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
DOMINANTNA PREDSTAVA

Pavić i Arevalo svladali francuski par za četvrtfinale Wimbledona: Evo tko im stoji na putu do polufinala

Hrvat i Salvadorac nisu dopustili suparnicima niti jednu "break" loptu
Piše: HinaObjavljeno: 08. srpanj 2024. 13:57

Hrvatski tenisa Mate Pavić sa Salvadorcem Marcelom Arevalom plasirao se u četvrtfinale muških parova u Wimbledonu, oni su u susretu 3. kola svladali Francuze Sadija Doubiju i Fabiena Reboula sa 6-4, 7-6 (1).

Pobjednici Roland Garrosa otprije mjesec dana, Pavić i Arevalo dominirali su na svom početnom udarcu tijekom čitavog susreta, suparnicima nisu dopustili niti jednu "break-loptu", dok su oni realizirali jednu od ukupno šest prilika za oduzimanje servisa što govori kako su mogli i lakše do pobjede.

Jedini "break" Pavić i Arevalo su ostvarili kod rezultata 2-2 u prvom setu, a to im je bilo i dovoljno za osvajanje te dionice igre. Kod 5-3 imali su još dvije "break-lopte", koje su ujedno bile i set-lopte, a njihovo neiskorištavanje ih u konačnici nije koštalo.

U drugom setu su Pavić i Arevalo jedine dvije "break-lopte" imali kod rezultata 3-3, ali u oba ta slučaja Arevalo je poslao retern u aut. No, u "tie-breaku" su Hrvat i Salvadorac dominirali od prvog poena, poveli su s 4-0 i mirno riješili odlučujuću igru u svoju korist sa 7-1.

Pavić i Arevalo će u četvrtfinalu igrati protiv Finca Harrija Heliovaare i Britanca Henryja Pattena koji su sa 7-6 (1), 6-1 nadigrali Brazilce Marcela Mela i Rafaela Matosa.

Linker
06. listopad 2024 16:34