Organizatori Wimbledona imaju čudan problem

 ANDREW COWIE Dppi Via Afp
POSLALI UPOZORENJE

Organizatori Wimbledona u problemima: Troši se previše hrane i pića, jedan trener uhvaćen s 27 čašica jogurta

Igrači imaju pravo na vaučer od 90 funti za jelo i piće, a trenerima je omogućena potrošnja od 45 funti.
Piše: SNObjavljeno: 05. srpanj 2022. 16:41

Tenisačice, tenisači i njihovi treneri, barem oni s vrha WTA i ATP lista, zarađuju velike novčane iznose, ali svejedno nisu imuni na pretjerano konzumiranje besplatnih stvari na turnirima.

Tako engleski Daily Mirror donosi priču s Wimbledona čiji su organizatori poslali e-mail tenisačima i tenisačima da malo smanje potrošnju u restoranima u All England Clubu. Naravno da se Englezi ne brinu za privatnu potrošnju svih koji se nalaze u trenutnom teniskom centru svijeta, nego su zabrinuti za onu ‘besplatnu‘ potrošnju, odnosno troškove na njihov račun.

Naime, svaki tenisač koji se nalazi na turniru svakog dana dobije vaučer u vrijednosti od 90 funti koje može potrošiti u tamošnjim restoranima. Njihovi treneri dobiju vaučer u iznosu od 45 funti dnevno.

Problem je nastao jer su u Wimbledonu primijetili da pojedini tenisači i treneri uzimaju hranu i piće iz restorana te ih zatim nose doma, odnosno gdje su već smješteni. Jedan trener je tako uhvaćen s 27 čašica jogurta koje je uzeo vaučerom u restoranu i odlučio ih iznijeti van prostora All England Cluba.

Ovo nije prvi Grand Slam turnir na kojem se pojavljuje ovaj problem. Organizatori Australian Opena su u jednom trenutku vaučere za hranu i piće davali samo tenisačicama i tenisačima, ne i trenerima, ali su to promijenili nakon negativne reakcije igračica i igrača.

Linker
28. svibanj 2024 22:20