Novak Đoković

 William West/AFP
ČUDESNI OPORAVAK

Objavljena ozljeda koju je imao Đoković, njegov trijumf je medicinsko čudo: ‘Teško je vjerovati da je to izveo‘

‘On je nevjerojatan, s tim se nosio ekstremno profesionalno‘, kaže direktor Australian Opena
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2023. 15:13

Novak Đoković je po 10. put u karijeri osvojio Australian Open i tako se izjednačio s Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grand Slamova. Obojica imaju po 22, dok Roger Federer ima 20. Đoković se novim trofejem vratio na prvo mjesto ATP ljestvice, a nije sve izgledalo bajno uoči odlaska u Australiju.

Srpski je tenisač uoči dolaska u Melbourne imao problema s ozljedom koju je vukao i u prva tri kola Australian Opena. Nakon trećeg kola u posjetu mu je došla doktorica Marijana Kovačević i ozljeda je nestala pa se pojavila i sumnja da je prvi tenisač svijeta lažirao ozljedu.

Đoković je rekao kako ga to posebno vrijeđa i da će pokazati snimke koje dokazuju njegovu ozljedu. U obranu Srbinu je stao i direktor Australian Opena Craig Tiley koji je potvrdio kako je ozljeda bila stvarna.

- Novak ima mnogo izazova jer dobiva lošu reputaciju, ali mislim da nitko ne može dovesti u pitanje njegov atleticizam. Imao je pukotinu od tri centimetra u zadnjoj loži. Vidio sam snimke, a liječnici će reći istinu. Bilo je dosta govora o tome je li to istina ili ne. Teško je povjerovati da netko može raditi sve to s tom vrstom ozljede. On je nevjerojatan i s tim se nosio ekstremno profesionalno, rekao je Tiley pa dodao:

- On je jako koncentriran na sve što radi, svake minute svakoga dana. Pazi što jede, pije, što radi i kako radi. Nema slomova, ni mentalnog ni bilo kakvog drugog. Prošao je kroz puno toga da bi osvojio 10 Australian Opena i mislim da se to nikad neće ponoviti, zaključio je direktor turnira.

Linker
26. travanj 2024 17:23