Rafael Nadal

 PATRICK HAMILTON Afp
NIŠTA OD MELBOURNEA

Novi šok za Nadala, propušta Australian Open! ‘Moram se vratiti kući‘

Tek što se vratio u akciju, 37-godišnji tenisač objavio je nesretne vijesti
Piše: SNObjavljeno: 07. siječanj 2024. 10:59

Snaga volje je neupitna, ali nažalost nedovoljna za Rafaela Nadala. Tek što se vratio u akciju, Španjolac je zaradio ozljedu te putem društvenih mreža najavio da neće nastupiti na nadolazećem Australian Openu!

Nadal je krajem prošle, odnosno početkom ove godine, zaigrao prvi put nakon gotovo 365 dana. Na ATP 250 turniru u Brisbane porazio je Dominica Thiema 7:5, 6:1 i "pregazio" domaćina Jasona Kublera 6:1, 6:2, da bi ga drugi Australac - Jordan Thompson - porazio 5:7, 7:6 (6), 6:3. Španjolski tenisač u nedjelju je poručio da ga je taj meč stajao nastupa na prvom Grand Slamu u godini.

"Pozdrav svima, tijekom meča u Brisbaneu imao sam mali problem u mišiću koji me zabrinuo. Kad sam stigao u Melbourne i odradio magnetsku rezonancu, pokazalo se da imam mikro puknuće u mišiću. Dobra je vijest da se ne radi o istoj ozljedi s kojom sam se dosad borio. No, trenutno nisam spreman natjecati se na najvišoj razini u mečevima od pet setova. Vraćam se u Španjolsku, posjetit ću liječnika i odmoriti se. Naporno sam radio tijekom godine za ovaj povratak i, kao što uvijek govorim, cilj mi je biti na svojoj najboljoj razini", piše Nadal u objavi, pa dodaje:

"Unatoč tužnoj vijesti za mene, a to je da ne mogu igrati pred nevjerojatnom publikom u Melbourneu, ostajem pozitivan za nastavak sezone. Stvarno sam želio igrati u Australiji, gdje sam već nastupio u mečevima koji su me učinili sretnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro!", završno je poručio 37-godišnji tenisač, trenutno na 672. mjestu ATP ljestvice.

Linker
18. travanj 2024 22:53