Rafael Nadal

 GLYN KIRK Afp
DRAMA U ČETVRTFINALU

Ništa od iznenađenja! Nadal uz dosta muke režirao preokret i izborio polufinale Wimbledona

Više od četiri sata trajao je napet i uzbudljiv okršaj na Centralnom terenu
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2022. 20:30

Umalo smo svjedočili iznenađenju, ali Amerikanac Taylor Fritz ipak nije uspio zaustaviti Rafaela Nadala koji je uz dosta muke izborio polufinale Wimbledona. Semafor je na kraju susreta pokazivao 3:2 (3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6/4) u korist 4. tenisača svijeta.

Četiri sata i 20 minuta trajao je ovaj napeti okršaj na Centralnom terenu. Imao je Fritz prednost od 1:0 i 2:1 u setovima, ali nije izdržao. Posebnu dramu tenisači su nam priuštili u posljednjem, odlučujućem setu u kojem je Rafa napravio break u sedmom gemu, no nije obranio stečenu prednost i već u idućem Fritz poravnava na 4-4. Na kraju se otišlo u odlučujući tie-break u kojem je koncentriraniji i uspješniji bio španjolski tenisač (10:4).

image

Rafael Nadal

ADRIAN DENNIS Afp

Spomenimo i da su ovaj susret obilježili Nadalovi problemi. Žalio se Španjolac na bolove u abdomenu, tražio je i liječničku pomoć u drugom setu, a u jednom mu je trenutku njegov otac Sebastian sugerirao da preda meč... Do toga na kraju ipak nije došlo. Rafa nije poslušao savjet starijeg Nadala te je čak i osvojio spomenuti set. Njegova odluka u konačnici se pokazala dobitnom....

image

Rafael Nadal

ELLA LING/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Rafa će se za finale boriti protiv Nicka Kyrgiosa koji je ranije u srijedu svladao Čileanca Cristiana Garina sa 6-4, 6-3, 7-6 (5). Polufinale su, spomenimo, još u utorak izborili branitelj naslova Srbin Novak Đoković i Britanac Cameron Norrie.

image

Taylor Fritz

GLYN KIRK Afp

Linker
19. travanj 2024 08:03