Marin Čilić slavi plasman u polufinale Roland Garrosa

 CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
ČILIĆ NAKON TRIJUMFA

‘Nikad nisam bio agresivniji. Rubljov je nevjerojatan, a na ljestvici od 1 do 10, samopouzdanje mi je na 9.5‘

‘Nevjerojatno sam ponosan‘, rekao je Marin Čilić u virtualnom studiju Eurosporta nakon plasmana u polufinale RG
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. lipanj 2022. 21:37

Oglasio se petnaestak minuta nakon što je u pet setova izbacio Andreja Rubljova i kompletirao kolekciju polufinala na sva četiri Grand Slama.

Suočivši ga s podatkom o 33 asa i 88 winnera, Barbara Schett upitala je Čilića je li ovo njegov najagresivniji tenis karijere.

- Mogao bi biti. Imao sam bljeskove takve igre tijekom nekoliko posljednjih godina, pogotovo 2017. i 2018. kada sam znao spojiti po tri ili četiri seta fantastičnog tenisa. Ali nikad nisam u kontinuitetu igrao tako dobro na jednom turniru - odgovorio je Međugorac, koji će se za finale u petak boriti protiv Norvežanina Caspera Ruuda (ATP 8.) ili Danca Holgera Runea (40.).

Četiri sata i 10 minuta dugi meč protiv Rubljova opisao je kao "jako težak dan u uredu".

- Uvjeti su bili malo drugačiji nego prije dva dana. Možda lopta nije bila teža, ali se slabije odbijala. Nije bilo lako otvarati teren i koristiti top-spin, više su se izmjene svodile na iscrpljivanje udaranjem. Na sreću, servirao sam fantastično i to je napravilo razliku.

Istaknuo je da mu se nakon gubitka četvrtog seta nije bilo jednostavno vratiti na tračnice.

- U nekoliko navrata Rubljov je bio blizu da me 'breakne', ali ostao sam staložen i završio posao. Moram mu odati priznanje jer je demonstrirao veliki sportski duh, kod njega nema izgubljenog poena. Imao je i malo peha. Jedan od nas dvojice na kraju je morao pasti. Ali pokazao je da je nevjerojatan igrač i čovjek.

Čilić kaže da u njegovoj igri nema ničeg novog, osim da se "trudi biti svoj".

- Ono što osjećam, za tim i idem. Znam da igram jako dobro, da osjećam lopticu i da mogu moćno udarati.

Nasmijalo ga je pitanje gdje bi na ljestvici od 1 do 10 smjestio svoju trenutačnu razinu samopouzdanja.

- Možda nije desetka, ali je blizu. Recimo devet, devet i pol. Uživam na terenu i jako sam ponosan na svoju izvedbu i na borbu koju sam pružio.

Ulaskom u polufinale Čilić je osigurao skok na 17. mjesto na idućoj ATP ljestvici, dok bi ga još jedna pobjeda lansirala u Top 15. U Utrci prema Torinu, u kojoj se boduju samo ovogodišnji rezultati, već sad drži 15. mjesto.

Linker
08. svibanj 2024 05:05