WILLIAM WEST Afp
JOŠ JEDAN PORAZ

Nastavak hrvatskog ‘potopa‘ na Australian Openu: ruska veteranka izbacila Donnu Vekić

Osječanka se porazom 4:6, 4:6 oprostila od prvog Grand Slama sezone
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. siječanj 2024. 07:55

Nema sreće za hrvatske predstavnike na Australian Openu. Nakon potopa u muškoj konkurenciji i učinka 0/3 u prvom kolu, od Melbournea se oprostila i Donna Vekić koju je sa 6:4, 6:4 izbacila 32-godišnja Anastazija Pavljučenkova (WTA 46.).

Ruska veteranka imala je u Margaret Court Areni u gotovo svakom trenutku rješenje više od 27-godišnje Osječanke. Usmjerila je meč breakom u četvrtom gemu, povela 4:1, a nakon Donninog "rebreaka" za 5:4 odmah je vratila prednost i uzela prvi set.

U nastavku je Vekić prva oduzela servis suparnici i povela 2:1, no već u idućem gemu opet joj je zakazao servis. Do kraja meča uzela je još dva gema, a od turnira se oprostila u situaciji kad je servirala za 5:5.

image
WILLIAM WEST Afp

Upisala je 15 winnera, čak 14 manje od Pavljučenkove, koja je doduše imala i osjetno više neforsiranih pogrešaka (38:24). Ipak, Donnu su skupo koštale neiskorištene break-lopte (2/8).

Hrvatskoj je u pojedinačnoj konkurenciji ostala još samo Petra Martić, koja će na teren izaći u utorak iza 9 ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Suparnica joj je Zagrepčanka s australskom putovnicom Ajla Tomljanović.

Linker
28. travanj 2024 00:21