MARTIN KEEP Afp
NEUNIŠTIVI ŠPANJOLAC

Nadal nakon 5 sati i 24 minute iscrpljujuće bitke umjesto odmora izabrao - trening! Trener objasnio razlog

Carlos Moya, trener Rafaela Nadala, osvrnuo se na povijesni uspjeh svog štićenika u Melbourneu
Piše: SNObjavljeno: 03. veljača 2022. 12:42

Nadal je povijesnim preokretom protiv Danila Medvjedeva slavio sa 3:2 u setovima i stigao do 21. Grand Slam naslova.

"Mislim da to nije posljednji Grand Slam naslov koji će osvojiti. Itekako sam svjestan tko je Rafa i što je napravio u povijesti tenisa", rekao je Moya u programu emisije 'RadioEstadio Noche' na postaji Onda Cero.

"Rafa je osoba koja nikad ne odustaje, a njega nikad ne treba otpisati. Došao je na Australian Open bez mjeseci igranja zbog ozljede i covida. Znali smo da će biti teško, ali to je bio Rafa kojeg nikad ne smijete otpisati. S njim je uvijek sve moguće", dodaje Moya koji jasno ističe veliki ovogodišnji cilj Španjolca.

image
JAIME REINA Afp

"Rafin cilj je bez sumnje Roland Garros i napravit ćemo sve što je moguće da tamo dođe spreman najbolje što je moguće. Ako bude zdrav, onda je jedan od favorita. Ali nekoliko je mjeseci do turnira i svašta se može dogoditi", objašnjava Moya.

Osvrnuo se na komentare da će Rafin 21. Grand Slam naslov sada primorati na cijepljenje Novaka Đokovića budući bez toga vjerojatno neće i dalje moći zaigrati na pojedinim Grand Slamovima.

image
JEAN CATUFFE Dppi Via Afp

"Ne mislim da je Đoković antivakser, ali odlučio je ne cijepiti se i drži se svog prava. Međutim, njegova karijera je u ozbiljnoj opasnosti ako se neće htjeti cijepiti", kaže Nadalov trener.

Otkrio je i kako je njegov štićenik nakon pet sati i 24 minuta igre u iscrpljujućem finalu umjesto odmora išao - trenirati. Preciznije, voziti sobni bicikl.

"On ima svoje objašnjenje. Zapravo se išao smiriti nakon puno tenzija. Radilo se o mirnoj vožnji bicikla, 10 do 12 minuta mirne vožnje da malo razgiba noge", zaključio je Moya.

Linker
19. travanj 2024 01:58