WILLIAM WEST Afp
KANAĐANIN ZAVAPIO

‘Nadal je nevjerojatan tenisač, ali frustrirajuće je takvo ponašanje i mora biti pravila! Gdje je granica?‘

Denis Shapovalov nije skrivao nezadovoljstvo sudačkim odlukama u meču protiv Rafaela Nadala
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2022. 12:05

Na kraju je izgubio od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australian Opena sa 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, a tijekom meča je iskazivao nervozu žaleći se sucu na prevelike pauze koje je radio španjolski tenisač, kao i zbog odlaska izvan terena na toalet. U jednom je trenutku sucu Carlosu Bernandesu poručio: 'Svi ste vi korumpirani!'.

"Mislim da sam pogriješio kada sam rekao da je korumpiran. Bilo je u afektu, ali iza ostalih riječi stojim. Nije fer da Rafa toliko odugovlači. Spreman sam igrati, gledam na sat, vrijeme prolazi, 3, 2, 1 i ništa. Bio sam spreman igrati, a on mi kaže da mu neće dati opomenu za prekoračenje vremena zato jer ja nisam spreman za igru. Smiješno mi je kada mi netko to kaže. Poslije četvrtog seta on odlazi. Za istu stvar prošle godine ja nisam mogao uzeti pauzu kada sam tražio liječnički timeout. Gdje je granica?", ispalio je Shapovalov.

"I dalje cijenim što je Nadal postigao, nevjerojatan je igrač, ali mora postojati granica, mora biti pravila. Frustrirajuće je. Osjećaš kao da nisi ravnopravan, igraš protiv rivala, sudaca", dodao je kanadski tenisač.

Upitan smatra li da se sve dogodilo jer je u pitanju Nadal, a ne netko drugi, Shapovalov je rekao:

"Sto posto. U svakom drugom meču koji sam igrao tempo je bio brz jer su suci poštovali vremensko ograničenje. Nadal je između setova uzimao velike pauze. Ne dvojim da je morao uzeti liječnički timeout, ali kako možete u istoj pauzi imati i liječnički timeout i stanku za odlazak na toalet? Jednostavno nije izbalansirano", objasnio je Shapovalov.

Linker
19. travanj 2024 01:48