ADRIAN DENNIS Afp
‘MOŽDA MU JE TO KRAJ...‘

Mili je splitska senzacija! Javio se ponosni otac: ‘Doček? Ma sredit će prijatelji neku bakljadu‘

Ante Poljičak komentirao je uspjeh 18-godišnjeg sina, obitelj priželjkuje skori dolazak u Umag.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2022. 20:25

Mladi hrvatski tenisač Mili Poljičak, koji će za tri dana napuniti 18 godina, novi je pobjednik juniorskog Wimbledona. U finalnom susretu mladi Splićanin i treći nositelj turnira svladao je Amerikanca Michaela Zhenga 7-6(2), 7-6(3).

Poljičak je time postao treći hrvatski tenisač u povijesti s naslovom pobjednika nekog juniorskog Grand Slam turnira. Ranije je to uspjelo Marinu Čiliću, 2005. u Roland Garrosu te Borni Ćoriću 2013. na US Openu. Hrvatske tenisačice, pak, imaju šest trijumfa u juniorskoj konkurenciji.

O velikom uspjehu hrvatskoga tenisa za Dnevnik N1 televizije govorio je njegov otac Ante Poljičak:

"Osjećaj je predivan. Svi smo radosni i oduševljeni, prvenstveno jer je to Miliju bila želja od mladih dana, ta dječačka želja nam je svima u srcu", izjavio je otac Ante.

"Ovdje u Splitu su svi nekako povezani: od Gorana Ivaniševića, Mate Pavića, Marija Ančića... Postoji neka veza između Wimbledona i Splita tako da je i Miliju to ušlo u srce, pogotovo kad je prošle godine dobro tamo igrao. Neizrecivo mi je drago zbog njega. Nismo se ni čuli odmah nakon pobjede, bio je zauzet, svi su ga zvali. Čestitao sam mu, on je oduševljen. Pao mu je kamen sa srca. Nema velike euforije, u tom je trenutku emocija prejaka da biste nešto suvislo izjavili", prepun je ponosa bio Ante Poljičak.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Nijedan meč nismo gledali kod kuće. Sve smo gledali u susjedstvu, u kafiću, gdje Mili ide s prijateljima. Radi špurijusa smo tako i nastavili gledati s njegovim prijateljima", rekao je i dodao:

"Njegov prvi uzor bio je Mate Pavić. Mili je kao petogodišnjak primijetio Matu i njegovu sestru kako treniraju. Jednostavno se zalijepio. Godinu dana ih je promatrao i onda je počeo trenirati s Matinim ocem."

Za kraj je poručio:

"Nikad mu ne priređujemo dočeke, već to uglavnom srede njegovi prijatelji, neku bakljadu. Vjerujem da će biti, ali to je kod nas sve spontano. Odjednom sam dobio 30-40 poruka, ne znam ni tko mi je sve čestitao. Ne znam planira li Mili igrati US Open. Bio je u planu, ali sada nakon Wimbledona ne znam. Možda mu je to kraj juniorske karijere, možda će se potpuno okrenuti hvatanju profesionalnog renkinga. Nadamo se da će dobiti pozivnicu za Umag kako bi ondje hvatao bodove", zaključio je Poljičak stariji.

Linker
09. svibanj 2024 02:08