Danil Medvedev

 MARTIN KEEP Afp
PREPUN EMOCIJA

Medvjedev šokirao najavom: ‘Ovaj je dječak prestao sanjati! Nisam siguran da ću igrati tenis...‘

‘To je razočaravajuće, to je nepoštovanje. Ne-po-što-va-nje. Nisam siguran da ću igrati tenis nakon 30. godine‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. siječanj 2022. 11:40

Ponašanje publike u Melbourneu nije baš dobro sjelo ruskom tenisaču Danilu Medvedjevu, kojeg je u finalu prvog Grand Slam turnira sezone svladao legendarni Španjolac Rafael Nadal.

Rus se u potpunosti otvorio na konferenciji za novinare, a njegov emotivan istup nije ostao bez odjeka. Najavio je, naime, ne samo da bi ubuduće mogao propuštati Grand Slamove kao što su Wimbledon i Roland Garros, već i da bi se već u 30. godini mogao oprostiti od tenisa (trenutno mu je 25).

Iako se Medvedjev u nekoliko navrata sucu požalio na ponašanje navijača koji su u velikoj većini bili na strani Nadala, nakon pet i pol sati igre doživio je poraz od 3:2 u setovima.

image
MARTIN KEEP Afp

- Od sad ću igrati samo za sebe, za moju obitelj, za ljude koji vjeruju u mene i naravno, za sve Ruse, jer sam osjetio puno podrške ovdje – rekao je Medvedjev.

Prema njegovim riječima, Grand Slam turniri više neće biti njegov prioritet.

- Dogodi li se da se organizira neki turnir na tvrdoj podlozi u Moskvi, uoči Roland Garrosa ili Wimbledona, ići ću tamo čak i po cijenu propuštanja ta dva turnira, ili nekog drugog velikog turnira. Ovaj dječak je prestao sanjati, ovaj dječak će igrati samo za sebe. I to je to. To je moja priča.

Ruskog tenisača zasmetalo je nekorektno ponašanje većine publike u Australiji.

- Samo jedan mali primjer. Prije nego je Rafa servirao, čak i u petom setu, dogodilo bi se da netko vikne 'Idemo, Danil!'. Ne bi me čudilo da je to bila samo jedna osoba, a njih tisuću bi odmah reagiralo sa 'Psssst! Psssst! Psssst!'. Kad se dobacivanje čulo uoči mog servisa, nije bilo nikakvog ušutkavanja. To je razočaravajuće, to je nepoštovanje. Ne-po-što-va-nje. Nisam siguran da ću igrati tenis nakon 30. godine – zaključio je Danil Medvedjev.

Linker
27. travanj 2024 01:07