Petra Marčinko se plasirala u četvrtfinale junoriskog Australian Opena i u polufinale u konkurenciji parova

 

 NIKOLA VILIC/CROPIX Cropix
JUNIORSKI AUSTRALIAN OPEN

Marčinko izborila četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji i polufinala parova, Poljičak i Prižmić ispali

Prva juniorka svijeta plasirala se u četvrtfinale pojedinačne konkurencije i u polufinale parova
Piše: HinaObjavljeno: 26. siječanj 2022. 18:17

Prva juniorka svijeta, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko plasirala se u četvrtfinale pojedinačne konkurencije na juniorskom Australian Openu u Melbourneu, a igrat će i u polufinalu konkurencije parova.

Za plasman u četvrtfinale pojedinačne konkurencije u srijedu je nadigrala Bugarku Denislavu Gluškovu sa 6:3, 6:1, a za plasman u polufinale će u četvrtak igrati protiv 17-godišnje Srpkinje Lole Radivojević.

U konkurenciji parova Marčinko je s Dankinjom Johanne Svendsen nadigrala Ruskinje Gurevu i Pridankinu sa 7;6 (5), 6:4. Druge nositeljice će za plasman u finale igrati protiv Kanađanki Cross i Mboko.

U konkurenciji juniora Hrvatska je imala dvojicu predstavnika u 3. kolu, ali nijedan nije uspio izboriti plasman u četvrtfinale. Drugi nositelj, Splićanin Mili Poljičak poražen je od Amerikanca Ozana Colaka sa 3:6, 6:1, 7:5, a 14. nositelja Dinu Prižmića je sa 6:2, 6:2 nadigrao 3. nositelj Paragvajac Adolfo Vallejo.

Mili Poljičak i Litavac Edas Butvilas bili su postavljeni za prve nositelje u konkurenciji parova, a zaustavljeni su u četvrtfinalu. Bolji od njih sa 6:3, 7:6 (0) bili su Tajlanđanin Nirundorn i Kanađanin Weekes.

Linker
10. veljača 2022 10:01