Daria Kasatkina je izborila polufinale Roland Garrosa

 THOMAS SAMSON Afp
BOLJA U DVA SETA

Kasatkina pobijedila sunarodnjakinju za nastup u polufinalu Roland Garrosa

Kasatkina u polufinalu čeka pobjednicu meča Amerikanke Jessice Pegule i Poljakinje Ige Swiatek.
Piše: SNObjavljeno: 01. lipanj 2022. 14:49

U dvoboju dvije ruske tenisačice, dvije 25-godišnjakinje u četvrtfinalu Roland Garrosa, Darija Kasatkina je sa 6-4, 7-6(5) nadjačala Veroniku Kudermetovu.

Kasatkina u polufinalu čeka pobjednicu meča Amerikanke Jessice Pegule i Poljakinje Ige Swiatek, prve svjetske tenisačice i pobjednice Roland Garrosa 2020. godine.

Podsjetimo kako su dan ranije međusobni polufinalni meč osigurale Talijanka Martina Trevisan i Amerikanke Coco Gauff koje će po prvi puta igrati u polufinalu nekog od četiri Grand Slam turnira, a do jednakog uspjeha je ovom pobjedom došla i Kasatkina. Njeni su najbolji rezultati do sada bili četvrtfinala u Roland Garrosu i Wimbledonu tijekom 2018. godine.

U dvoboju dvije ruske tenisačice koje su rođene unutar samo dva tjedna razlike, agresivnija je bila Kudermetova, no to ju nije odvelo do pobjede. Imala je mnogo veći broj izravnih poena (38-16), ali i neforsiranih pogrešaka (50-25).

Kasatkina je kod 5-4 u drugom setu servirala za meč. No, Kudermetova je odgodila slavlje suparnice, ali tek za kratko. U tie-breaku drugog seta Kasatkina je povela 6-1. Kudermetova se primaknula na 5-6, ali završnu meč loptu nije uspjela spasiti.

Roland Garros, tenisačice (četvrtfinale).

Darija Kasatkina (20) - Veronika Kudermetova (29) 6-4, 7-6(5)

Linker
26. travanj 2024 00:51