AARON FRANCIS Afp
U POLUFINALU AUSTRALIAN OPENA

Kakav preokret! Medvjedev spasio meč loptu i izbacio Čilićevog ‘krvnika‘ nakon skoro petosatne drame

Poznat je posljednji polufinalist Australian Opena u konkurenciji tenisača
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2022. 14:39

Bit će to Rus Danil Medvjedev koji je velikim preokretom pobijedio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 3:2 u setovima iako je zaostajao 0:2.

Medvjedev je na kraju slavio sa 6:7(4), 3:6, 7:6(2), 7:5, 6:4 nakon četiri sata i 42 minute igre. Imao je Kanađanin koji je izbacio Marina Čilića i meč-loptu u četvrtom setu, ali Medvjedeva nije zaustavio i Rus je nastavio lov na svjetski broj 1 i rušenje Novaka Đokovića.

Nakon što su prvom setu obojica po jednog gubili servise u tie-breaku se je bolje snašao Auger-Aliassime. U drugom setu jedinu break loptu iskoristio je Kanađanin u drugom gemu i to ga je dovelo do vodstva 2-0 u setovima.

U trećem setu opet je jedinu break loptu imao Auger-Aliassime, ali Medvjedev se je izvukao, a potom je uvjerljivo dobio tie-break sa 7-2. Kanađanin je u četvrtom setu bio na pragu pobjede, kod vodstva 5-4 na protivnikov servis ispustio je meč loptu, a potom je Rus napravio break i omogućio si da na svom servisu poravna rezultata u setovima. Uspio je iskoristivši četvrtu set loptu.

U drugom gemu petog seta Medvjedev je morao spašavati tri lopte za obrat, da bi u sljedećem gemu oduzeo servis Auger-Aliassimeu. Kanađaninu se ukazala još jedna prilika obrat u osmom gemu, ali Medvjedev se uspio izvući i potom je došao red da servira za meč u desetom gemu. Ni tada mu nije bilo lako, morao je spasiti dvije break lopte, da bi potom iskoristio prvu meč loptu za pobjedu.

Medvjedev će u polufinalu igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji je u srijedu u četvrtfinalu svladao Talijana Jannika Sinnera sa 6-3, 6-4, 6-2. U drugom polufinalu sastaju se Talijan Matteo Berrettini i Španjolac Rafa Nadal, koji su dan ranije dobili svoje četvrtfinalne mečeve.

Muška polufinala na rasporedu su u petak.

image
PAUL CROCK Afp
image
PAUL CROCK Afp

USKORO OPŠIRNIJE

Linker
25. travanj 2024 11:11