Carlos Alcaraz i Juan Carlos Ferrero

 KENA BETANCUR Afp
LUDO HRABRA NAJAVA

Je li to moguće? Trener teniskog čuda zapanjio sve oko sebe: Evo što je prognozirao Alcarazu!

‘Kad je stigao u akademiju imao je 15 godina, bio je kao špageta, jako mršav, tanak...‘
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2022. 06:54

Čudo od igrača. To je pravi opis novog teniskog kralja Carlosa Alcaraza koji je noćas u New Yorku u četiri seta srušio Caspera Ruuda i uzeo dvostruku nagradu - prvi Grand Slam u karijeri i broj 1 na svjetskoj listi.

Postao je Španjolac najmlađi igrač u povijesti tenisa na vrhu ATP liste, iako su čak petorica oči početka posljednjeg Grand Slama sezone lovila svjetski broj 1.

Za "jedinicu" su se borili i Daniil Medvedjev, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Alcaraz i njegov protivnik u finalu Casper Ruud.

image

Juan Carlos Ferrero (Lijevo)

SARAH STIER Afp

Na kraju je sve odnio najmlađi, na vrh ATP ljestvice uspeo se sa 19 godina i četiri mjeseca, a ono što je posebno zanimljivo, tenis kojim je sve to postigao nije biti blizu njegovog punog potencijala.

Tako barem tvrdi njegov trener, slavni Španjolac Juan Carlos Ferrero, čija je izjava nakon US Opena iznenadila i medije i navijače. Teško je vjerovati da uz igru kakvu je prikazao u New Yorku može biti još toliko bolji...

image
JULIAN FINNEY Afp

"Ja mislim da je on sada negdje na 60 posto svoje igre. Može još popraviti jako puno stvari. I on i ja znamo da treba još puno raditi. Sad kada je na vrhu, to smo riješili i idemo dalje, teba nastaviti igrati na najvišoj razini i osvajati nove turnire. On to zna, ja to znam", rekao je Ferrero koji je Roland Garros osvojio 2003. godine, kada je Alcaraz rođen.

image

Juan Carlos Ferrero

MATTHEW STOCKMAN Afp

"Kada je stigao u akademiju imao je 15 godina, bio je kao špageta, jako mršav, tanak. Morali smo puno raditi. Naravno, odmah smo vidjeli da je strašno brz, na nogama, na udarcu, ali uopće nije imao mišića, nikakva leđa, tanke noge... Stvarno smo imali puno posla pred sobom. Ali očito je bilo, vidjeli smo odmah da ima nešto posebno u sebi", otkrio je Ferrero.

Naravno, pred Alcarazom su brojni veliki izazovi, i sam je nakon pobjede karijere naglasio kako sada im jedan Grand Slam naslov, 21 manje od rekordera i sunarodnjaka Rafaela Nadala.

Linker
13. svibanj 2024 02:53